Đurđina Jauković: Osjetila sam da moram da preuzmem odgovornost

Evidentna je sreća na mom licu i zadovoljstvo poslije mog debitantskog gola na velikim takmičenjima u dresu A tima. Mnogo mi je drago što sam dobila šansu, za mene je velika stvar što sam dio ovog tima - rekla je Katarina Džaferović

3777 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Anže Malovrh/kolektiff
Foto: Anže Malovrh/kolektiff

Prije pet godina, savršenim izdanjima protiv Mađarske i Danske u Herningu, tada 18-godišnja Đurđina Jauković je najavila da je buduća zvijezda svjetskog rukometa. Trebalo joj je vremena da se izbori za ulogu lidera, sada je to konačno postala i opet u “Jiske bank boksenu” oduševila izvanrednim izdanjem protiv Švedske.

- Srećna sam što se napokon isplatio sav trud. Bilo je teško jer je već peta utakmica i stiže nas umor. Izborile smo se sa tim i zasluženo slavile. Presudile su naša želja i borbenost, možda su neki pomislili da su nas neki protivnici na ovom prvenstvu potcijenili ili da smo imale sreće, ali smo iz utakmice u utakmicu dokazivale da imamo kvalitet. U svim mečevima smo ostavile srce na terenu, borile se do posljednjeg minuta i na kraju je ovoliko razlika bila i logičan epilog - istakla je Jaukovićeva.

Pri rezultatu 24:20, kada je selekcija “tri krune” zaprijetila, 23-godišnja Nikšićanka je uzela stvari u svoje ruke i riješila pitanje pobjednika.

- Preuzela sam odgovornost kad nam je Švedska zaprijetila, osjetila sam da treba da to uradim. Sada sam to bila ja, u prošlom meču neka druga igračica, tako da to nije neki taktički dio, već se situacija na terenu tako odvijala. Svi želimo da pobjedom protiv Španije završimo prvenstvo. U prethodnih pet mečeva samo smo podbacile u drugom poluvremenu duela protiv Danske.

Katarina Džaferović je prvi put zaigrala na Evropskom prvenstvu i dala svoj prvi gol.

- Evidentna je sreća na mom licu i zadovoljstvo poslije mog debitantskog gola na velikim takmičenjima u dresu A tima. Mnogo mi je drago što sam dobila šansu, za mene je velika stvar što sam dio ovog tima. Imala sam veliku podršku saigračica i trenera. Ovo je veliki podstrek i veliko iskustvo, nadam se da će biti samo bolje u budućnosti. Španija je veoma dobra ekipa, to je naš posljednji protivnik na ovom prvenstvu. Pokazale smo energiju i karakter, u svakom meču imamo šansu i tako ćemo se spremati i za Španiju.

Bonus video: