Mehmedović: Poslije Zlatne lige nisam očekivala ovakva izdanja

Majda Mehmedović zadovoljna izdanjima na Evropskom prvenstvu i uvjerena da će Crna Gora izboriti plasman na Olimpijske igre

6847 pregleda 13 komentar(a)
Majda Mehmedović slavi gol protiv Rusije, Foto: Anže Malovrh/kolektiff
Majda Mehmedović slavi gol protiv Rusije, Foto: Anže Malovrh/kolektiff

Pred početak priprema za Evropsko prvenstvo, rukometašice Crne Gore su bile u nesvakidašnjoj situaciji - u 2020. godini nisu imale nijedan trening, a kamoli utakmicu u sastavu koji je putovao u Dansku.

Na Zlatnoj ligi u toj zemlji početkom oktobra nije bilo Jelene Despotović, Matee Pletikosić, Marte Batinović, Anastasije Babović i Bobane Klikovac, a onda je u posljednji čas stigao i novi selektor. Zbog toga, kao i činjenice da na EP nije bilo četiri igračice iz startne postave sa Svjetskog prvenstva u Japanu, nije se znalo šta može da se očekuje.

- Ne mogu da kažem da je krajnji ishod nešto sjajno, ali s obzirom na to da sve djevojke i stručni štab znamo koliko je bilo teško i koliko smo se borile, prezadovoljna sam izdanjima i zalaganjem. Sve smo dale maksimum, nismo dozvolile nijednom rivalu da nas nadigra i lako pobijedi. Svima smo se suprotstavile, a dovesti Francusku i Rusiju na gol razlike je velika stvar - istakla je Majda Mehmedović.

Na šest utakmica, Crna Gora je podbacila samo protiv Danske, kada je nestala sa terena u 2. poluvremenu, a protiv Španije je bila očajna na startu, ali se fenomenalno vratila u meč.

- Imale smo dva loša poluvremena, ali smatram da smo izuzetno dobro igrale. Imale smo dosta problema sa nekim sitnim povredama, imamo i jako mali fond igračica, ali su bez obzira na sve to „lavice“ ostavile srce na terenu i pokazale smo da se crnogorski rukomet igra na visokom nivou.

Sjajno lijevo krilo priznaje da nije vjerovala da su takve partije moguće. - Poslije Zlatne lige nisam očekivala baš ovakva izdanja, ali kad obučemo ovaj dres i nosimo naš grb, ne odustajemo. Protiv svakoga smo se borile od 1. do 60. minuta.

Kao i 2017. godine, neposredno pred veliko takmičenje je stigao novi selektor, Kim Rasmusen, kojem su pomagali Bojana Popović i Gojko Vučinić.

- Kada sam igrala u inostranstvu, imala sam iskustvo sa promjenama trenera, tako da sam se jako brzo navikla. Nije bilo prostora ni da razmišljamo ko nas vodi, već samo da budemo fokusirane i slušamo šta nam i Kim i Bojana pričaju, da im u potpunosti vjerujemo. Tako je i bilo. Nadam se da ćemo loše stvari sa prvenstva da popravimo, a da ćemo one dobre da zadržimo. Imamo u martu jako bitne utakmice, za to smo se zapravo i pripremale. Zbog toga je jako dobro što smo imale ovo iskustvo sa novim selektorom.

Rivali na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre su ostavili potpuno drugačiji utisak na Evropskom prvenstvu - Norveška je pregazila sve rivale na putu do polufinala, Rumunija bila očajna i završila na 12. mjestu.

- Zbog karantina nismo mogle da izlazimo nigdje, tako da sam sve utakmice odgledala. Rumunija je na ovom prvenstvu bila daleko ispod svog nivoa, ranije je puno bolje izgledala. Norveška je standardno dominantna i fenomenalna na svakom polju. Biće nam jako teško, ali naravno da imam pozitivne misli baš zbog ovog Evropskog prvenstva - zaključila je Mehmedovićeva.

Bonus video: