Đurđina i Draško najbolji u Crnoj Gori, dvije nagrade za rukometaše Vardara

Nagrada za najbolju mladu rukometašicu pripala je Nadi Ćorović (Levalea 2010), dok je najbolji mladi rukometaš Aleksandar Bakić (Komovi)
328 pregleda 0 komentar(a)
Draško Kaluđerović, Foto: Boris Pejović
Draško Kaluđerović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.12.2017. 12:57h

Rukometni savez Crne Gore je objavio ko su dobitnici tradicionalnih godišnjih nagrada.

Senzacija nema, mada je možda malo iznenađenje što je dvostrukog uzastopnog osvajača nagrade za najboljeg rukometaša u Crnoj Gori, Đorđa Peruničića, naslijedio Draško Kaluđerović.

Desno krilo Lovćena je prošle sezone osvojilo nacionalni Kup, a vjerovatno je u glasanju klubova na njegovu stranu presudilo i što su Cetinjani ove jeseni dominirali na domaćoj sceni.

Peruničić je, s druge strane, bio najbolji igrač Partizana, koji je osvojio prvu titulu šampiona Crne Gore.

U istoj kategoriji u ženskoj konkurenciji nagradu je dobila Đurđina Jauković, lijevi bek Budućnosti i crnogorske reprezentacije.

U kategoriji najboljih rukometaša u inostranstvu nije bilo nikakvih dilema, pa su nagrade završile u rukama članova Vardara.

Vuko Borozan je osvojio Ligu šampiona sa skopskim klubom i izborio plasman na Evropsko prvenstvo sa „lavovima“, a proglašen je i za najboljeg sportistu Crne Gore.

Jovanka Radičević je, s druge strane, igrala finale Lige šampiona i stigla do četvrtfinala Svjetskog prvenstva sa „lavicama“.

Najbolji mladi rukometaš je Aleksandar Bakić iz Komova, a mlada igračica godine Nada Ćorović iz Komova.

Dodjela nagrada je 9. decembra u hotelu „Podgorica“.

Bonus video: