Krenuli „lavovi”, Roganović: Pokazaćemo se u pravom svjetlu

Rukometaši Crne Gore se okupili u Podgorici, gdje u srijedu dočekuju Švedsku u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

10956 pregleda 119 reakcija 17 komentar(a)
Rukometaši žele bod protiv velike selekcije "tri krune", Foto: RSCG
Rukometaši žele bod protiv velike selekcije "tri krune", Foto: RSCG

Porazom od Rumunije u novembru, i to sa devet razlike, rukometaši Crne Gore doveli su sebe u situaciju iz koje je samo jedan izlazak - minimum bod protiv Švedske je obaveza, ili će Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj proteći bez „lavova”.

Duele sa selekcijom „tri krune”, zakazane za 6. i 9. januar, preskočiće Stevan Vujović, koji nije dobio dozvolu Al-Rajana da dođe u Crnu Goru. Naime, da je došao, morao bi u povratku u Katar da provede 14 dana u samoizolaciji, zbog čega mu je klub „spustio rampu”, jer u narednom periodu ima važne mečeve.

Golman Nebojša Simić će se sjutra pridružiti ekipi, u ponedjeljak će stići i pivot Nemanja Grbović, a sa nacionalnim timom na početku priprema će trenirati golman Lovćena Filip Borozan.

"Čvrsto smo uvjereni da ćemo uspješno početi 2021. godinu, pogotovo poslije neuspješnog novembarskog ciklusa, kada smo izgubili devet razlike od Rumunije. Željni smo iskupljenja, prije svega prema našim navijačima, koji nažalost neći moći da nas bodre sa tribina. Švedska dolazi u izmijenjenom sastavu zbog situacije oko koronavirusa, mada i i mi imamo problema, jer Vujović i Vuk Lazović iz Južne Koreje ne mogu da dođu. To što igramo protiv jedne od najboljih selekcija Evrope je dovoljna motivacija, a uz to znamo za što igramo i da želimo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo - istakao je Zoran Roganović.

Selektor Crne Gore izuzetno dobro poznaje Šveđane, jer radi u Guifu iz Eskilstune, gdje će se igrati drugi meč.

"Znam sve igrače Švedske i sistem njihovog trenera. Analizirali smo njihovu igru, gledali i snimke naših mečeva. Siguran sam da ćemo ovog puta biti mnogo spremniji, jer imamo dva dodatna dana u odnosu na većinu situacija kada smo se okupljali u ponedjeljak, a utakmica je bila već u srijedu. Ovog puta ne mogu da kažem da nemamo vremena, četiri dana je dovoljno da se spremimo i siguran sam da ćemo se pokazati u pravom svjetlu", poručio je Roganović.

Pored Simića, Grbovića i Borozana, na spisku su golman Mile Mijušković, krila Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Marko Lasica i Mirko Radović, bekovi Vasko Ševaljević, Miloš Božović, Stefan Čavor, Vladan Lipovina, Branko Vujović, Radojica Čepić i Arsenije Dragašević, te pivoti Branko Kankaraš, Nebojša Simović i Miodrag Ćorsović.

Bonus video: