Senzacija u Zrenjaninu: Srbija srušila Francusku

Na debiju Španca Tonija Đerone na klupi, „orlovi” slavili 27:24. Beranac Mijajlo Marsenić, koji je kapiten Srbije, dao pet golova

6332 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Betaphoto/Branislav Božić
Foto: Betaphoto/Branislav Božić

Srbija je godinama lutala u rukometu, često mijenjala selektore, ali rezultata nije bilo od srebra na Evropskom prvenstvu 2012. u beogradskoj „Areni”.

Prvi put je odlučeno da za selektora bude postavljen čovjek koji ne govori srpski jezik i čini se da je to bio pun pogodak - u duelu debitanata na klupi, Španac Toni Đerona je nadmudrio Gijoma Žila, a Srbija šokirala velikana svjetskog rukometa Francusku (27:24).

Bio je to prvi meč u grupi 1, jer je u novembru sve otkazano zbog koronavirusa u redovima Grčke i Belgije, ali je jasno da su „orlovi” sa ova dva boda praktično završili posao oko plasmana na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj.

Lazar Kukić sa šest i Beranac Mijajlo Marsenić, koji je i kapiten reprezentacije, sa pet golova bili su najefikasniji u senzacionalnoj pobjedi u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, dok je „eksperte” predvodio Kentan Mae sa šest pogodaka.

Francuzi su u ovaj dvomeč ušli sa najjačim timom, izuzev duže povrijeđenog Nikole Karabatića, zbog čega pobjeda Srbije još više dobija na značaju.

Još jedan velikan svjetskog rukometa, Norveška, doživio je poraz, ali je to bilo očekivano.

Kristijan Berge je poveo drugi tim u Minsk, kako bi glavne igrače odmarao za Svjetsko prvenstvo u Egiputu, što je Bjelorusija iskoristila i slavila 33:25.

Bonus video: