Roganović ljut: Mi morali da igramo bez pola ekipe sa Rumunijom

Meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koji je bio zakazan za danas u Podgorici, otkazan je, jer je jedan ograč švedskog tima zaražen koronavirusom

4063 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Selektor rukometne reprezentacije Crne Gore Zoran Roganović kazao je da je odluka da se utakmica sa Švedskom ne igra - šokantna.

Meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koji je bio zakazan za danas u Podgorici, otkazan je, jer je jedan ograč švedskog tima zaražen koronavirusom.

"Godinama radim i živim u Švedskoj i dobro sam upoznat sa mjerama koje su na snazi u borbi protiv koronavirusa. Ne sumnjam da ima pozitivnih nalaza u timu, ali u tom slučaju igrači koji imaju koronavirus ostaju kod kuće, a ostali dolaze na utakmicu. U Švedskoj nema obavezne izolacije od deset dana, da je tako, Švedska ne bi mogla da učestvuje na Svjetskom prvenstvu koje 13. januara počinje u Egiptu. Žao mi je momaka koje vodim, koji su uložili veliki napor kako bi stigli do Crne Gore, koji su bili spremni da daju sve od sebe kako bi stigli pobjede“, kazao je Roganović za Sport Klub.

Roganović podsjeća da je Crna Gora igrala desetkovana protiv Rumunije.

„Ništa nije u redu kada je odlaganje utakmica u pitanju. Mi smo morali da igramo protiv Rumunije bez pola ekipe, a sada se na nepuna 24 časa prije početka jako bitne utakmice donosi odluka da se odlaže, bez valjanog razloga. Ljut sam u ovom trenutku, ali sve ovo što nam se dešavalo u proteklom periodu biće motiv da nastavimo sa još jačim radom“, kazao je Roganović.

Bonus video: