Bojana Popović: Do neba sam zahvalna djevojkama

Drugo poluvrijeme smo otvorile na pravi način i kažnjavale ih lakim golovima. Srećna sam zbog pobjede, ponosna na djevojke i zahvalna im do neba, ali sada se okrećemo narednom meču - rekla je Popovićeva

7552 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Nakon poraza od Đera, Dragan Adžić je podnio ostavku i zatvorio najsjajnije poglavlje u istoriji ŽRK Budućnost i crnogorskog rukometa nakon 10 godina i 10 mjeseci na čelu stručnog štaba.

Ulogu trenera je preuzela Bojana Popović, ali je u međuvremenu ostala bez Andree Lekić, a ni Valerija Maslova još ne smije da igra.

Zbog toga je legenda svjetskog rukometa gotovo 60 minuta morala da drži na terenu bekovski trio Alison Pino - Itana Grbić - Katarina Džaferović, ali su njene izabranice izdržale i donijele joj pobjedu na debiju.

- Znale smo da će biti teško zbog problema koje imamo sa povrijeđenim igračicama. Trenirale smo dobro u protekle dvije sedmice, imamo dobru energiju, ali znale smo da Borusija trči mnogo i da je zahtjevan protivnik. Bilo je perioda u 1. poluvremenu kada se nismo vraćale u odbranu na pravi način, pa je protivnik u jednom trenutku i poveo - istakla je Popovićeva.

Dogovor na poluvremenu je promijenio stvari.

- Na pauzi smo dogovorile da moramo da se vraćamo bolje u odbranu. Drugo poluvrijeme smo otvorile na pravi način i kažnjavale ih lakim golovima. Srećna sam zbog pobjede, ponosna na djevojke i zahvalna im do neba, ali sada se okrećemo narednom meču.

Džaferovićeva je sva svoja tri gola dala u nastavku.

- U prvom poluvremenu se nismo dobro vraćale u odbranu, nismo na pravi način branile njihovu tranziciju. U nastavku smo igrale bolje u napadu, zaustavile smo njihovo najjače oružje, što nam je donijelo pobjedu, uz dobru energiju koju smo imale tokom čitavog meča - istakla je 18-godišnja Podgoričanka.

Bonus video: