Budućnost u Francuskoj, Mehmedović: Veliki izazov

Izabranice Bojane Popović gostovanjem u Francuskoj počinju naporan ritam, jer 20. januara u odloženoj utakmici gostuju rumunskoj Vlčei, dok tri dana kasnije u Podgoricu stiže danski Odenze

4232 pregleda 8 komentar(a)
Majda Mehmedović, Foto: ŽRK Budućnost
Majda Mehmedović, Foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti u nedjelju od 16 sati gostuju Brestu u utakmici 11. kola Lige šampiona.

Izabranice Bojane Popović gostovanjem u Francuskoj počinju naporan ritam, jer 20. januara u odloženoj utakmici gostuju rumunskoj Vlčei, dok tri dana kasnije u Podgoricu stiže danski Odenze.

Duel sa Brestom je najveći izazov, jer je protivnik tim koji je na drugom mjestu u grupi sa šest pobjeda, dva remija i isto toliko poraza.

Budućnost je, s druge strane, pobjedom protiv Borusije u prošlom kolu, trećom u grupnoj fazi, napravila vjerovatno ključni korak ka plasmanu u osminu finala.

"Psihički nam je lakše poslije pobjede protiv Borusije, tranziciju i napad smo ubrzale i zadovoljna sam izdanjem koje smo prikazale. Treba da se fokusiramo samo na našu igru i u Brestu odigramo onako kako mi znamo. Odbrana je ključ u svakom meču, moramo da zaustavimo njihove bekove, a imaju i sjajnog golmana Sandru Toft. Pred nama je veliki izazov, ali vjerujem da možemo da im pariramo", kazala je Majda Mehmedović.

Prvi međusobni duel crnogorskog i francuskog tima odigran 10. oktobra prošle godine u „Bemax areni“ završen je bez pobjednika (22:22).

"Očekuje nas težak meč u Francuskoj, moramo da budemo spremne i fokusirane, kako bi krajnji ishod bio u našu korist. Brest je jaka ekipa, dobro pokrivena na svim pozicijama, naročito na bekovskim, gdje je i naša Đurđina Jauković. Moramo da budemo fokusirane i u odbrani i u napadu, a ako damo maksimum u odbrani koja je uvijek ključna za nas, vjerujem da rezultat neće izostati", kazala je pivot Ema Ramusović.

U preostalim mečevima 11. kola grupe B, CSKA u subotu dočekuje Borusiju Dortmund, dok će u nedjelju igrati Odenze – Đer i Podravka – Ramniku Vlčea.

Bonus video: