liga šampiona za rukometašice

Rasterećeno i hrabro na Brest

Rukometašice Budućnosti danas (16 časova) na krajnjem zapadu Francuske igraju prvi od tri meča za šest dana

9811 pregleda 2 komentar(a)
Alison Pino će biti adut Budućnosti protiv sunarodnica, Foto: Dejan Starčević/Žrk Budućnost
Alison Pino će biti adut Budućnosti protiv sunarodnica, Foto: Dejan Starčević/Žrk Budućnost

Druga pobjeda nad Borusijom Dortmund, sa njom i sedam bodova na kontu, uticali su da se u Budućnosti zaboravi na more problema i da se lakše diše pred nastavak Lige šampiona.

Njatrofejniji crnogorski klub je napravio ogroman korak ka osmini finala i rasterećeniji čeka velika iskušenja u drugoj polovini januara i prvim sedmicama februara. Najpakleniji raspored Bojanu Popović i njene igračice očekuje u narednih šest dana - danas (16 časova) gostuju Brestu, tri dana kasnije i Ramniku Vlčei u odgođenom meču 7. kola, a potom u subotu u Podgorici dočekuju Odenze.

- U situaciji u kojoj se nalazimo možda je to i najveći problem. Puno je treninga iza nas, mnogo praznog hoda, perioda bez utakmica, a sada za dvije i po sedmice igramo veoma jake mečeve. To je otežavajuća okolnost za sastav koji imamo, ali smo se pomirili sa tim. Praktično smo ušli u sistem takmičenja sa Evropskog prvenstva, s tim da smo imali teško putovanje do Bresta, potom idemo u Vlčeu, a onda praktično odmah u halu na duel sa Odenzeom. Samo da budemo sve zdrave i da probamo da se što bolje pripremimo, kako bismo dali maksimum - rekla je Popovićeva.

Brest je prethodnog vikenda drugim porazom od CSKA praktično izgubio bitku za direktan ulazak u četvrtfinale, jer se čini da su Moskovljanke nedostižne na 2. poziciji u grupi B, a prva je rezervisana za Đer. Ali, Đurđina Jauković i saigračice žele da bar zauzmu 3. mjesto, kako bi imale lakšeg rivala u osmini finala. Domaćin je favorit, ali se „plave“ nadaju iznenađenju.

- Naravno da se nećemo predati. Očekuje nas težak meč, Brest je dugo godina jedan od jačih klubova, pretenduje da ide na fajnl-for i sigurno će dati maksimum da uzme dva boda na svom terenu. Igraćemo našu igru, pokušaćemo da pružimo maksimalan otpor, koliko je to moguće u ovom trenutku, a vidjećemo za šta će to biti dovoljno - naglasila je šefica stručnog štaba.

U prvom meču crnogorskog i francuskog tima nije bilo pobjednika. U međuvremenu se mnogo toga promijenilo - Popovićeva je zamijenila Dragana Adžića na poziciji trenera (na drugoj strani Loran Bezo saznao da će ga Pablo Morel naslijediti na ljete), a Budućnost je zbog povreda slabija za Tatjanu Brnović, Andreu Lekić i Valeriju Maslovu.

- Ne mogu da se porede ta dva meča, prije svega zato što mi nemamo igrački kadar kao tada. Svakako, sa Brestom bi trebalo igrati u svom ritmu. Nemamo mogućnost da trčimo previše, moramo da čuvamo snagu za 60 minuta i pripazimo zbog rotacije kakvu sada imamo. Brest će pokušati, kao i Borusija, da što više trči, a mi da pametnom, sigurnom igrom pravimo nešto što će nam više odgovarati. Nadam se da ćemo uspjeti da ćemo uspjeti da održimo fokus i da ćemo se držati dogovora, kako bismo na kraju ostvarili povoljan rezultat - zaključila je Bojana Popović.

Preporučujemo za Vas