svjetsko prvenstvo za rukometaše

Hrvati se mučili i dobili Angolu, Červar: Ne ponovilo se ovakvo prvenstvo

Hrvatska slavila 28:20

5999 pregleda 0 komentar(a)
Hrvatski rukometaši nakon pobjede nad Angolom, Foto: Reuters
Hrvatski rukometaši nakon pobjede nad Angolom, Foto: Reuters

Hrvatska je u drugom kolu Svjetskog prvenstva u Egiptu pobijedila Angolu sa 28:20, nakon senzacionalnog remija sa Japanom na startu. 

"Kauboji" su se mučili u prvom dijelu, ali kasnije opravdala ulogu favorita i nadigrala autsajdera iz Afrike.

"Na ovom prvenstvu postoje dvije vrste reprezentacije one koje nisu bile u izolaciji nego su trenirale cijelu godinu. Zato imamo problema s pripremom, nismo top pripremljeni. Rusi i Slovenci lete po terenu jer su igrali svoja prvenstva, a mi nismo. Ne ponovilo se ovakvo prvenstvo", rekao je selektor Hrvatske Lino Červar.

U narednom kolu Hrvatska igra sa Katarom.

"Ovo malo vremena što smo zajedno koristimo da treniramo i za sljedeću utakmicu. Bilo je padova i uspona, ali pokazali smo želju. Bilo je nervoze jer smo se u prvoj utakmici izvukli. Utakmica s Katarom biće jako teška. IHF je napravio veliku stvar što je okupio 32 reprezentacije i šalje poruku ljudima da se mora ići dalje. Kako će ovdje biti kvaliteta kad su reprezentacije saznale dva dana prije prvenstva da idu na njega. Neke reprezentacije su tražile avione 20 sati prije šampionata po Evropi da mogu da slete u Kairo. Pravi kvalitet rukometa vidjeće se tek u Tokiju", rekao je Červar.

Preporučujemo za Vas