SVJETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE

Šveđani srušili Egipat, četvrtfinale na vidiku

U obračunu za 1. mjesto u grupi G, Šveđani su savladali domaćina 24:23 i prenose maksimalna četiri boda u glavnu fazu. Junak je bio golman Mikael Agefors, koji je u posljednjih 10 sekundi odbranio dva šuta

7229 pregleda 0 komentar(a)
Džim Gotfridson na večerašnjoj utakmici, Foto: Reuters
Džim Gotfridson na večerašnjoj utakmici, Foto: Reuters

Zbog pojave koronavirusa, rukometaši Švedske nisu stigli u Crnu Goru na meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Možda je to bio samo trik kako bi se tim Glena Solberga na miru pripremio za šampionat svijeta u Egiptu, na kojem selekcija „tri krune” već „vidi” četvrtfinale.

U obračunu za 1. mjesto u grupi G, Šveđani su savladali domaćina 24:23 i prenose maksimalna četiri boda u glavnu fazu. Junak je bio golman Mikael Agefors, koji je u posljednjih 10 sekundi odbranio dva šuta.

Najefikasniji su bili Linus Person sa osam i Hampus Vane sa pet golova, dok su „faraone” predvodili Mohamed Sanad sa osam i Omar Jahija sa šest.

U novoformiranoj grupi 4 Rusija će imati tri boda, a po dva Egipat i Slovenija, koja je danas savladala Bjelorusiju 29:25 (osam pogodaka Blaža Janca, sedam Jura Doleneca). Bivša sovjetska republika kreće sa jednim, a Sjeverna Makedonija bez bodova.

U grupu 3 četiri boda prenijeće Francuska i Portugal. „Eksperti” su jedva savladali Švajcarsku (25:24), dok su Portugalci bili ubjedljivi protiv Alžira (26.19).

Po dva će imati Norveška i Island, nakon pobjeda nad Austrijom (38:29), odnosno Marokom (31:23).

Alžirci i Švajcarci kreću s nule.

Preporučujemo za Vas