Budućnost u Rumuniji, Popović: Opasnije su od Bresta

Budućnost je u nedjelju osvojila veliki bod protiv Bresta u gostima, nakon pobjede u duelu sa Borusijom u Podgorici, čime je praktično obezbijeđen plasman u osminu finala

3606 pregleda 2 komentar(a)
Bojana Popović i trener Novak Ristović, Foto: ŽRK Budućnost
Bojana Popović i trener Novak Ristović, Foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti u srijedu od 17 sati gostuju Ramniku Vlčei u odloženoj utakmici 7. kola Lige šampiona.

Utakmica je trebalo da bude odigrana 8. novembra prošle godine, ali je odložena zbog pozitivnih slučajeva na koronavirus u redovima rumunskog tima.

Budućnost je u nedjelju osvojila veliki bod protiv Bresta u gostima, nakon pobjede u duelu sa Borusijom u Podgorici, čime je praktično obezbijeđen plasman u osminu finala.

Duel sa Vlčeom je važan u borbi za što bolju poziciju u grupi...

"Ne možemo da kažemo da smo favoriti na gostujućem terenu bez obzira na to ko je protivnik, imajući u vidu sastav koji trenutno imamo. Ponovo ćemo se ponašati na način da se spremimo na najbolji način, da se borimo i da ispravimo neke stvari koje su nam se dešavale u Brestu, te svedemo greške na minimum, prije svega u fazi vraćanja", kazala je trener Bojana Popović.

"Svako iskustvo prethodnog meča nam donosi nešto novo i na osnovu toga možemo da napredujemo. Vjerujem da će se djevojke oporaviti jer imamo težak raspored, a nemamo veliku rotaciju, to je najvažnije u ovom trenutku".

Vlčea se bori za plasman u drugi fazu, u dosadašnjih sedam mečeva ostvarila samo jednu pobjedu i to proteklog vikenda na gostovanju ekipi Podravke u Koprivnici.

Prvi međusobni duel koji je odigran 14. novembra u Podgorici pripao je Budućnosti 29:28.

"Imali su dosta pehova ove sezone, u svim mečevima im je nedostajalo po nekoliko igračica. Poremetila ih je situacija sa koronavirusom, te povrede nekih igračica, ali imaju iskusnu ekipu koja posjeduje kvalitet. Igraju nezgodno i možda su i opasniji od Bresta, jer igraju sigurnu igru, na zicer, pokazuju veliku istrajnost u napadu, tako da je potrebno mnogo više snage da im parirate. Sigurno je da će Vlčea podizati formu u narednim mečevima i ukoliko prođu u osminu finala, mogu da iznenade. Imaju kvalitet, ali nijesu došli u situaciju da izgrade tim zbog svega što se dešava ove sezone", zaključila je Popović.

Bonus video: