Budućnost u tišini „Trajana” traži nove bodove

Rukometašice Budućnosti večeras (17 časova) gostuju Ramniku Vlčei u odgođenom meču 7. kola. Domaće će biti bez najjačeg oružja - podrške sa tribina

8114 pregleda 0 komentar(a)
Nikolina Vukčević na prvoj utakmici sa Ramniku Vlčeom, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Nikolina Vukčević na prvoj utakmici sa Ramniku Vlčeom, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

U normalnim okolnostima današnje gostovanje u Rumuniji za rukometašice Budućnosti bilo bi jedno od najkomplikovanijih, a definitivno najvatrenije.

Jer, ono što je nekada bila „Morača”, posljednjih godina je hala „Trajan”, mjesto gdje rukometašice Ramniku Vlčee imaju nevjerovatnu podršku sa tribina.

Pandemija koronavirusa je, međutim, „izbacila” navijače iz dvorana, samim tim oduzela rumunskom timu najveću prednost kad igra kod kuće. Tim Florentina Pere je tek prije tri dana na gostovanju Podravki upisao prvu pobjedu u Ligi šampiona (27:25) nakon pet poraza, od kojih su dva u „Trajanu” bila veoma ubjedljiva - od Odenzea 30:21 i Đera 37:20.

Budućnost će večeras (17 časova) pokušati da uradi istu stvar i time i definitivno obezbijedi plasman u osminu finala, čemu se značajno primakla remijem u Brestu u nedjelju (28:28).

Trijumfom protiv Marte Batinović i drugarica, „plave” bi ostale i u igri i za 4. mjesto u grupi B, koje donosi lakšeg rivala na startu nokaut faze, ali i izbjegavanje Đera u eventualnom četvrtfinalu.

Naravno, sve pod uslovom da preskoče Odenze, od kojeg imaju pet bodova i dva meča manje, a dočekuju ga u subotu u Podgorici...

- Imajući u vidu sastav koji trenutno imamo, ne možemo da kažemo da smo favoriti u gostima, bez obzira na to ko je protivnik. Spremićemo se na najbolji način, borićemo se i truditi da ispravimo neke stvari koje su se dešavale u Brestu, da svedemo greške na minimum, prije svega u vraćanju u odbrani - upozorila je Bojana Popović.

U prvom duelu sa Vlčeom, Budućnost je jedva slavila - 29:28.

- Tada smo se uvjerili da rumunski tim kažnjava loše vraćanje i postiže lake golove. Kada je postavljena zona, onda je sve lakše. Imamo principe i pokušaćemo da ih se držimo, da se podižemo na viši nivo. Svako iskustvo prethodnog meča nam donosi nešto novo i na osnovu toga možemo da napredujemo. Vjerujem da će se djevojke oporaviti, jer imamo težak raspored, a nemamo veliku rotaciju, što je najvažnije u ovom trenutku.

Vlčea je ove sezone dosta propatila sa koronavirusom i karantinom. Uostalom, zbog tih problema je i odgođen prvi meč, planiran za 8. novembar.

- Nezgodna je i možda i opasnija od Bresta, jer igra sigurno, na zicer. Istrajna je u napadu, tako da je potrebno mnogo više snage da joj parirate nego protiv Bresta, koji ima šutere kao što su Jauković i Gros. Gonsales, Fernandes i Liščević konstantno idu na šest metara, tako da fokus mora da bude tokom svih 60 minuta. Tu su i dva vrhunska pivota, moramo da zaustavimo njihovu saradnju sa bekovima. Vlčea će sigurno podići formu u narednim mečevima i ukoliko prođe u osminu finala, može da iznenadi. Ima kvalitet, ali nije izgradila tim zbog svega što se dešava ove sezone - zaključila je Bojana Popović.

Bonus video: