Arenhart postavila zid, Budućnost srušila Odenze

Savršeno izdanje i čak 20 odbrana, brazilska golmanka zaokružila golom dva i po minuta prije kraja za rekordnih plus pet (26:21)

26576 pregleda 156 reakcija 17 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Iako su iz Rumunije, uz raznorazne peripetije, putovale preko 24 sata autobusom i došle u petak u ranim jutarnjim časovima u Podgoricu, rukometašice Budućnosti su smogle snage da sruše Odenze i slave 27:24.

U meču sedmice u Ligi šampiona, kako ga je predstavio EHF, briljirala je Barbara Arenhart, koja je sa 20 odbrana postavila neprobojan zid.

Savršeno izdanje je kompletirala golom dva i po minuta prije kraja za ponovno dostizanje rekordnih plus pet (26:21). Tu je i definitivno stavljena tačka na utakmicu u kojoj se danski tim više puta vraćao, ali nijednom nije mogao da izjednači...

Tim Bojane Popović je dobro počeo meč, poveo 3:1, da bi Lois Abing sa dva i Mija Rej s jednim golom donijele gošćama prvo vođstvo (4:3).

I jedino - Budućnost je preokrenula na 7:4, ubrzo stigla do 9:5, a nakon propuštenog zicera Jovanka Radičević se iskupila i u 22. minutu povisila na 11:6.

Tada su u razmaku od 72 sekunde zbog faula isključene Katarina Džaferović i Ivona Pavićević, a Alison Pino zbog pogrešne zamjene. Gošće su bile dvostruko brojnije, ali je Arenhart odbranila zicer Freje Kort.

Odenze je, ipak, prišao na 11:10, ali su u 29. minutu pogodile Itana Grbić i Radičevićeva za 13:10. Na poluvremenu je razlika mogla da bude veća, ali Nikolina Vukčević i iskusno desno krilo nisu iskoristile zicere iz kontri.

Danski predstavnik je zaprijetio u 2. poluvremenu, prišao na 16:15, ali to je bilo sve - Grbićeva je igrala najbolju utakmicu u životu na poziciji srednjeg beka, odbrana na čelu sa Brazilkom bila sjajna, Radičevićeva i Majda Mehmedović na svom nivou, pa se nakon 20:16 pitanje pobjednika nije postavljalo.

Budućnost u petak dočekuje Đer, koji je sinoć protiv Bresta čak četvrti put remizirao ove sezone u Ligi šampiona (27:27). Poraz u elitnom takmičenju nema od 26. januara 2018. godine, kada je stao u Bukureštu protiv ĆSM-a (28:22). Možda se baš u „Bemax areni” prekine niz trostrukog uzastopnog prvaka...

BUDUĆNOST - ODENZE 27:24 (13:10)

Podgorica - „Bemax arena”. Igrano bez prisustva publike: Sudije: Andorka i Huker (Mađarska). Sedmerci: Budućnost 4 (2), Odenze 4 (4). Isključenja: Budućnost 10, Odenze 4 minuta.

Budućnost: Atingre, ARENHART 1 (20 odbrana), RADIČEVIĆ 9 (2), Popović, DŽAFEROVIĆ 2, A. Marsenić, Pavićević, PINO 2, RAMUSOVIĆ, MEHMEDOVIĆ 5, GRBIĆ 7, Vukčević 1.

Odenze: Rajnhart (četiri odbrane), VESTER (četiri odbrane i sedmerac), KORT, ABING 10 (2), Johansen, Da Silva Kintino 3, IVERSEN, Larsen, Hald 1, De la Kur, IKEHARA 1, HEJLUND 5, Valen 1, REJ 3 (2).

Bonus video: