Skandal: Slovenci optužuju Egipćane da su ih otrovali

„Čak 12 (!) igrača naše reprezentacije otrovalo se hranom u 24 sata prije naše poslednje utakmice u Egiptu. Pa, to nije bio ‘virus’. Momci su vrištali od bolova, povraćali i jurili u toalete kao da im je život u pitanju”, navodi se u saopštenju Rukometnog saveza Slovenije dan nakon remija sa Egiptom (25:25), kojim je tim Ljubomira Vranješa eliminisan

10218 pregleda 4 komentar(a)
„Polovina ekipe nam je provela dan utakmice u toaletu, neko je stalno povraćao”: Jure Dolenec, Foto: Reuters
„Polovina ekipe nam je provela dan utakmice u toaletu, neko je stalno povraćao”: Jure Dolenec, Foto: Reuters

U direktnom obračunu za plasman u četvrtfinale 27. Svjetskog prvenstva u nedjelju su se sudarili Slovenija i Egipat.

„Deželi” je bila neophodna pobjeda, „faraonima” je bio dovoljan i bod, do kojeg su došli nakon velikog preokreta u 2. poluvremenu.

Dan nakon ispadanja sa SP, Slovenci su otvorili dušu i optužili Egipćane da su ih otrovali! I to na zvaničnom sajtu svog Saveza.

„Čak 12 (!) igrača naše reprezentacije otrovalo se hranom u 24 sata prije naše poslednje utakmice u Egiptu. Pa, to nije bio ‘virus’. Momci su vrištali od bolova, povraćali i jurili u toalete kao da im je život u pitanju. Tokom noći pali su Staš Skube i Dragan Gajić, neposredno pred utakmicu, naš najveći i najjači igrač Blaž Blagotinšek srušio se u svlačionici od bola i prevezen nazad u hotel. Čak devet igrača, uprkos lošem stanju, odlučilo je da se žrtvuje za sebe, za tim, za prolazak u četvrtfinale, među osam najboljih svjetskih reprezentacija. Za Sloveniju! Jedna, sportsko ujedinjena zemlja koju svi volimo najviše na svijetu”, navodi se u saopštenju Rukometnog saveza Slovenije.

Desni bek Jure Dolenec je opisao užas kroz koji su njegovi saigrači prolazili.

„Mogao bih da kažem mnogo šta, ali ne znam da li mogu, pa ću se ugristi za jezik. Dali smo sve od sebe, ali su nas uništile naše i tuđe gluposti. Polovina ekipe nam je provela dan utakmice u toaletu, tamo je bila i prije meča. Trojica nisu mogla da igraju, a stalno je neko povraćao”, istakao je Dolenec.

Sve to što se dešavalo, nažalost, neće promijeniti ništa. Očito je da je Egipat kao domaćin morao da dogura bar do četvrtfinala, jer je tako odlučio despot svjetskog rukometa, Hasan Mustafa.

Čuveni dr Hasan Mustafa, koji je dočekao da se za života u Kairu dvorana nazove njegovim imenom, već 21 godinu vedri i oblači Svjetskom rukometnom federacijom (IHF). I čini se da niko ne može da ga skloni, iako su se Evropljani ujedini u osudama na njegov i račun IHF-a.

A da skandal sa trovanjem ne ostane jedini, organizatori SP su se potrudili time što je na tribinama bilo preko 1.000 navijača domaćina?!

„Bilo je preko 1.000 ljudi na tribinama i sigurno nisu svi dio ‘balona’. To je skandalozno, IHF to nije smio da dopusti. Ne tražim opravdanje za poraz, već samo da se zaštiti zdravlje igrača”, prokomentarisao je bivši reprezentativac Slovenije, Ognjen Backović.

Bonus video: