Katar savladao Argentinu, sad se Hrvati nadaju

Kataru je neophodan poraz Hrvatske, kojoj samo pobjeda nad Danskom donosi plasman u četvrtfinale, dok bi Argentina mogla kroz "iglene uši" do četvrtfinala - ako obračun "kauboja" i aktuelnog šampiona završi remijem, šampion Južne i Srednje Amerike bi izašao na megdan Švedskoj zahvaljujući najboljoj gol-razlici u krugu tri ekipe

4793 pregleda 0 komentar(a)
Kubanci u dresu Katara presudili Argentini: Frankis Marso je, uz Rafaela Kapotea, bio čovjek odluke, Foto: handballegypt2021.com
Kubanci u dresu Katara presudili Argentini: Frankis Marso je, uz Rafaela Kapotea, bio čovjek odluke, Foto: handballegypt2021.com

Umjesto odluke ko će biti posljednji učesnik četvrtfinala 27. Svjetskog prvenstva, meč Katara i Argentine je uveo potpunu pometnju pred obračun Danske i Hrvatske.

Tim sa Bliskog Istoka je savladao "gladijatore" 26:25 i bar do velikog derbija evropskog preuzeo 2. mjesto u grupi 2.

Zanimljivo je, međutim, da i dalje sve tri ekipe imaju šansu da se domognu nokaut faze.

Kataru je neophodan poraz Hrvatske, kojoj samo pobjeda donosi plasman u četvrtfinale, dok bi Argentina mogla kroz "iglene uši" do četvrtfinala - ako obračun "kauboja" i aktuelnog šampiona završi remijem, šampion Južne i Srednje Amerike bi izašao na megdan Švedskoj zahvaljujući najboljoj gol-razlici u krugu tri ekipe.

Naime, Argentinci imaju plus tri, jer su savladali Hrvate 23:19, a izgubili od Katara minimalnom razlikom.

Tim Manola Kadenasa, međutim, mora da krivi sebe što već sada nije završio posao, jer je vodio od starta i imao čak i plus sedam (11:4).

Preokret Kataru, na čijoj klupi sjedi najtrofejniji trener svih vremena, Španac Valero Rivera, donijeli su Kubanci - Frankis Marso je donio prvo vođstvo (21:20), a Rafael Kapote do kraja dao još četiri gola, uključujući i odlučujući 25 sekundi prije kraja za nedostižnih 26:24.

Marso je bio najefikasniji sa osam golova, po šest su dali Kapote i Ahmad Madadi.

Kod Argentinaca su odskočili Federiko Pisaro sa sedam i Lukas Moskarijeljo sa šest pogodaka.

U derbiju za 1. mjesto u grupi 1 nije bilo nikakvih dilema - Španija je savladala Mađarsku 36:28 i izborila duel sa Norveškom u četvrtfinalu, a rivala poslala na megdan Francuskoj.

Dvostrukog uzastopnog prvaka do ubjedljive pobjede vodila su krila Feran Sole sa osam i Aleiš Gomes sa sedam golova, dok su za poraženi tim po pet puta mreže tresli Žolt Balog i Matjaš Đeri.

Bonus video: