Nepobjedivi Đer stiže u Podgoricu, Mehmedović i Grbić obećavaju borbu

Đer je veliki favorit ne samo u ovom meču, već i u Ligi šampiona, u kojoj ne zna za poraz pune tri godine i trostruki je uzastopni prvak Evrope

13103 pregleda 35 reakcija 12 komentar(a)
Lazović, Raičević, Mehmedović i Grbić na današnjem presu, Foto: ŽRK Budućnost
Lazović, Raičević, Mehmedović i Grbić na današnjem presu, Foto: ŽRK Budućnost

Novo poglavlje priče o rivalstvu Budućnosti i Đera otvara se u petak (19), kada se u Bemax areni igra odloženi meč 6. kola Lige šampiona.

Specifičnost ovog duela je i taj što će na klupi podgoričkog tima biti debitantski tandem Milena Raičević - Suzana Lazović, koje su kao igračice vodile velike bitke sa mađarskim timom, a sada će imati zadatak da zamijene Bojanu Popović, koja neće biti sa klupe zbog koronavirusa.

"Uvijek imamo poseban motiv kada igramo protiv Đera, sigurna sam da će tako biti i ovog puta. Vjerujem da će Milena Raičević i Suzana Lazović odraditi svoj dio posla, jer nas dobro poznaju. Sigurna sa da ćemo imati i dodatni motiv zbog Bojaninog odsustva i dati sve od sebe", kazala je Majda Mehmedović.

Đer je veliki favorit ne samo u ovom meču, već i u Ligi šampiona, u kojoj ne zna za poraz pune tri godine i trostruki je uzastopni prvak Evrope.

Budućnost je dobro igrala na četiri meča u 2021. godini, ostvarila dvije pobjede (Borusija i Odenze), remizirala u Brestu, a izgubila u gostima od Ramniku Vlčee,

"Krenule smo pravim putem u nastavku sezone, moramo da nastavimo u istom ritmu i odigramo u odbrani kao u duelima protiv Bresta i Odenzea. Ostaje da se vidi da li će to biti dovoljno za pobjedu protiv tima kao što je Đer. Svaka ekipa ima slabe tačke, naročito u vremenu kada je koronavirus poremetio mnoge stvari. Nema protivnika koji je nedodirljiv i svako se može savladati, ali razmišljam samo o nama i kako da se mi spremimo na najbolji način", kazala je Mehmedović.

"Brzo smo se uklopile u novi sistem koji je donijela Bojana Popović, izgleda da nam je prijala promjena na klupi. Uživamo u rukometu i radimo ono što najviše volimo, to je način kako igramo u nastavku sezone. Moramo da budemo zadovoljne izdanjima u ovoj godini, ali ne treba da pravimo pritisak i imamo nerealna očekivanja uoči duela protiv Đera. Mađarski tim je neporažen toliko vremena, što dovoljno govori o njima, možda su i prvi favorit za osvajanje trofeja, pa je na nama da odigramo najbolje to možemo i da vidimo kakav će biti konačan ishod", katala je Itana Grbić.

Prvi međusobni duel dva tima ove sezone odigran je 21. novembra prošle godine, a Đeru je slavio 34:29.

Bonus video: