Od ivice ponora do dostojnog otpora nepobjedivom Đeru

Budućnost od trostrukog uzastopnog prvaka Evrope poražena 26:21

30632 pregleda 18 komentar(a)
Katarina Džaferović je još jednom pokazala da je budućnost crnogorskog rukometa, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Katarina Džaferović je još jednom pokazala da je budućnost crnogorskog rukometa, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Ličilo je na katastrofu, jer je Đer u 13. minutu vodio 9:1, a 10 minuta kasnije i 13:4.

Budućnost je ostala bez prve pivotkinje Eme Ramusović, koja je morala da dobije nekoliko kopči ispod oka zbog udarca Estej Nze Minko, a na klupi nije bilo ni Bojane Popović, već debitantkinje Suzana Lazović i Milena Raičević.

Sve te nevolje kao da su uticale da se desetkovani tim probudi i pokaže da može da igra sa ekipom koja je u Ligi šampiona posljednji put izgubila prije tri godine i tri dana.

Na krilima fenomenalne Barbare Arenhart, koja je odbranila 17 šuteva i sedmerac, "plave" su zablistale u finišu prvog i početkom 2. poluvremena, pa su u 39. minutu prišle na svega tri gola zaostatka (12:15).

Više se nije moglo, jer je znatno veći izbor igračica Gabora Danjija uticao da Đer rutinski prelomi meč i slavi 26:21.

Za utjehu je što je Nađa Kadović u odbrani kao prednja u zoni 5:1 i golom iz kontre dokazala da je velika nada crnogorskog rukometa, da je i Andrijana Popović imala blistave trenutke u defanzivi, a Katarina Džaferović iz meča u meč pokazuje kakav je biser...

BUDUĆNOST - ĐER 21:26 (8:14)

Podgorica - „Bemax arena“. Igrano bez prisustva publike. Hatipoglu i Šimšek (Turska). Sedmerci: Budućnost 4 (3), Đer 5 (4). Isključenja: Budućnost 8, Đer 6 minuta.

Budućnost: Atingre, ARENHART (17 odbrana i sedmerac), J. Kadović, RADIČEVIĆ 6 (2), Pejović, Popović, DŽAFEROVIĆ 3, G. Marsenić, A. Marsenić, Pavićević 1, PINO 5 (1), RAMUSOVIĆ, MEHMEDOVIĆ, N. Kadović 1, GRBIĆ 5, Vukčević.

Đer: Gloze, LEJNO (šest odbrana), Solberg (jedna odbrana i sedmeraca), EDVIŽ, Bratset-Dale 2, Hansen 1, Gorbic 4 (4), Čeko, OFTEDAL 2, Amorim-Taleska, KRISTIJANSEN 5, LUKAČ 4, FODOR, NZE MINKO 6, Faluvegi 2.

Bonus video: