U furioznom ritmu Danska srušila "furiju" za novo finale

Danska dobila Španiju i plasirala se u finale sa Švedskom

8042 pregleda 24 reakcija 0 komentar(a)
Selektor Jakobsen je morao da strahuje uprkos sjajnoj igri svojih izabranika, Foto: REUTERS
Selektor Jakobsen je morao da strahuje uprkos sjajnoj igri svojih izabranika, Foto: REUTERS

U finalu 27. Svjetskog prvenstva u rukometu igraće Danska i Švedska. Aktuelni prvaci svijeta su u fantastičnoj utakmici savladali dvostrukog evropskog prvaka Španiju - 35:33.

Bio je to nevjerovatan duel dvije fantastične ekipe, koju je na kraju riješila brzopletost španskih igrača, koji su od starta morali da jure prednost raspoloženog rivala.

U prvom, poluvremenu su Danci imali pet golova prednosti (15:8), da bi čestim rotacijama Španci uspjeli da se rezultatski priključe u nekoliko navrata.

Posljednji put u završnici kada su imali napad da izjednače a Maćin nije uspio da pogodi zicer. Prethodno je i Entrerios propustio nekoliko prilika i kada su Danci na tri minuta do kraja imali četiri gola prednsoti, činilo se da je gotovo.

Ipak su Španci zahvaljujući klasi braće Dušebajev uspjeli da se primaknu na gol zaostatka, imali napad za remi, ali je Maćin pogodio prečku.

Mikel hansen ej bio neumoljiv sa 12 golova i osam asistencija dok je u poraženoj ekipi Danijel Dušebajev postigao sedam golova.

Bonus video: