Težak ispit za Budućnost u Moskvi

Težak posao čeka "plave", jer se CSKA sa Đerom bori za prvo mjesto u grupi

3229 pregleda 0 komentar(a)
Pres konferencija pred put u Moskvu, Foto: ŽRK Budućnost
Pres konferencija pred put u Moskvu, Foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti danas putuju za Moskvu, gdje u nedjelju (14 sati) protiv CSKA igraju duel pretposljednjeg, 13. kola grupne faze Lige šampiona.

Na klupu se vraća trener Bojana Popović nakon što je preležala koronavirus.

Težak posao čeka "plave", jer se CSKA sa Đerom bori za prvo mjesto u grupi.

"Svjesne smo kvaliteta protivnika, očekuje nas veoma težak meč. CSKA je odlična ekipa koja je pokrivena na svim pozicijama. Moramo biti fokusirane i u odbrani i u napadu. Odbrana je kao i uvijek ključna, ako u tom segmentu budemo na potrebnom nivou, imaćemo dobru energiju i u napadu. Dobro smo trenirale protekle sedmice, dajemo sve od sebe i pružićemo maksimum u Moskvi", kazala je krilo Ivona Pavićević.

Duel protiv lidera grupe B, Budućnost dočekuje nakon poraza od Đera, sa željom da ostavi dobar utisak protiv tima koji je u dosadašnjih 12 mečeva u elitnom takmičenju, odličnim izdanjima i rezultatima, pokazao da ima veliki kvalitet i da s pravom ima velike ambicije u ovoj sezoni.

CSKA je lider sa 21 bodom, jednim više od Đera, a ta dva tima će izboriti direktan plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Budućnost je, s druge strane, upisala četiri pobjede, dva remija i šest poraza, a u osminu finala će vjerovatno sa petog mjesta u grupi.

"CSKA ima više odigranih mečeva nego mi, ali sigurna sam da to vraćamo dobrim radom na treninzima na kojima uvijek pružamo maksimum. Ne treba da imamo nerealna očekivanja, ali idemo u Moskvu da damo sve od sebe i da se borimo. Nadam se da će to donijeti dobro izdanje, ukoliko budemo igrale kao u drugom poluvremenu duela protiv Đera ili kao protiv Odenzea i Bresta, možemo da se nadamo i osvajanju dva boda", kazala je krilo Nađa Kadović.

Duel se igra u nedjelju u 14 sati po našem vremenu.

Bonus video: