Protiv nove sile po formu za osminu finala

​Rukometašice Budućnosti danas (14 časova) gostuju CSKA, lideru grupe B

7746 pregleda 28 reakcija 1 komentar(a)
Gradimo tim i igru: Bojana Popović, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Gradimo tim i igru: Bojana Popović, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Pred dva posljednja meča u grupnoj fazi Lige šampiona, sudbina rukometašica Budućnosti je praktično riješena. Šta god da „plave” urade danas (14 časova) protiv CSKA u Moskvi i narednog vikenda u Podgorici u duelu sa Podravkom, gotovo sigurno će završiti na 5. mjestu u grupi B. Tada će im preostati samo da čekaju ko će osvojiti 4. poziciju u grupi A i biti im rival od 6. do 14. marta u dvomeču osmine finala. U konkurenciji je čak pet ekipa, ali najveće šanse imaju Ferencvaroš i ĆSM Bukurešt...

Ekipu će u glavnom gradu najveće zemlje svijeta voditi Bojana Popović, koja se oporavila od koronavirusa, zbog kojeg je preskočila derbi sa Đerom prošle subote u „Bemax areni”. U njenom odsustvu ekipu su vodile Suzana Lazović i Milena Raičević, koja neće biti sa ekipom u Rusiji, jer je u poodmakloj fazi trudnoće.

- Hvala kolegama koje su odlično odradile utakmicu sa Đerom. Sve se desilo iznenada, u toj ulozi su se i Milena i Suzana odlično snašle. Očekuje nas novi izazov, a mi želimo da gradimo tim za ono što slijedi. Utakmica u Moskvi će biti novi test za nas, mislim da smo ovo do sada dobro izdržale i probaćemo da i na ovaj izazov odgovorimo najbolje što možemo - poručila je Popovićeva. Na dva kola do kraja, debitant u elitnom takmičenju je prvi u grupi B sa 21 bodom, jednim više od Đera, kojem gostuje u završnoj rundi.

- CSKA je pokazao visok kvalitet i nivo igre tokom cijele Lige šampiona, na vrhu je grupe i boriće se u posljednjem kolu sa Đerom za 1. mjesto. To je klub koji želi da osvaja titulu narednih godina i pokazao je u kontinuitetu najviše, a pokriven je na svim pozicijama. Nama je najteže da održimo nivo igre 60 minuta protiv ekipa koje neprestano mijenjaju igračice i drže visok nivo trčanja. Pokušaćemo da sa još nekoliko rotacija održimo nivo igre - istakla je šefica stručnog štaba Budućnosti.

Tim iz Moskve se oslanja na sjajne šutere, a Budućnost je uvijek znala da nađe rješenje za takve ekipe.

- Protivnik je dominantan u šutevima sa devet metara, ima ih više od svih ekipa u Ligi šampiona. I lijevi i desni bekovi vole da idu u sredinu i da šutiraju, to je klasična ruska škola, ali sa dosta danskog stila u protoku lopte, pa se dolazi do otvorenih situacija. Pokušaćemo da agresivnom odbranom držimo zatvorenu sredinu, da ih natjeramo da rade stvari na koje nisu navikle. Svi protiv nas pokušavaju da trče više nego inače, jer svi znaju kakva nam je rotacija. Ako uspijemo da se vratimo, moći ćemo da igramo ravnopravnu utakmicu.

U Moskvi cilj nije rezultat, već podizanje forme.

- Od momenta kada sam došla, željela sam da gradimo tim i igru, kako bismo u osmini finala mogle da pariramo rivalu. Težimo da iz utakmice u utakmicu podižemo nivo i da održimo zdravstveni bilten. Pokušaćemo da kroz ova dva meča u grupi ostanemo na tom putu - zaključila je Popovićeva.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: