Popović: Previše igračica podbacilo da bi se iznenadio CSKA

Rumometašice Budućnosti poražene u Moskvi od CSKA (27:23)

4745 pregleda 2 komentar(a)
Popović smatra da je samo Itana ispoštovala zadatke, Foto: ŽRK Budućnost
Popović smatra da je samo Itana ispoštovala zadatke, Foto: ŽRK Budućnost

Budućnost je pružila dobar otpor ekipi CSKA u prvom poluvremenu, a razlog poraza nije samo duža rotaciji protivnika, već činjenica da je bilo mnogo grešaka u napadu i da nije bilo raspoloženih igračica za kreaciju, izuzev Itane Grbić, kazala je trener Bojana Popović nakon poraza (27:23) u Moskvi u pretposljednjem kolu grupne faze DELO EHF Lige šampiona.

Popović je istakla da većina igračica nije bila na svom nivou, kako bi moglo da se priredi iznenađenje i osvoje dva boda protiv tima koji je blizu osvajanja prvog mjesta u grupi, jer mu je u posljednjem kolu na gostovanju u Đeru, dovoljan bod za ostvarenje tog cilja.

"Nije samo duža rotaciji CSKA odlučila pobjednika. Pružili smo odličan otpor u prvom poluvremenu, igrali odbranu na visokom nivou 20-25 minuta, tačno onako kako smo dogovorili i poštovali smo principe. Međutim, iz te dobre odbrane nijesmo dobili ono što smo željeli, napravili smo mnogo grešaka u prvom poluvremenu u kojem smo bili na dobrom nivou u oba pravca", smatra Popović.

Budućnost je početkom nastavka prišla na gol zaostatka, a onda...

"Nijesam zadovoljna što su djevojke previše pažnje obraćale na semafor, jer nama sada rezultat nije u fokusu. Najvažnije nam je da gradimo igru za ono što slijedi. Napravili smo nekoliko grešaka na početku drugog poluvremena i to nas je „slomilo“. To se vidjelo na licima igračica, pokušavale smo da se vratimo u ritam i radimo ono što smo dogovorili, u tome smo donekle i uspjeli. Bilo je puno grešaka u napadu, bili smo statični, više igračica je moralo da pokuša da kreira igru, a ne samo Itana Grbić. Većina igračica nije bila na svom nivou da bi mogli da osvojimo dva boda u Rusiji, sve djevojke moraju da podignu nivo igre, napadački prije svega u narednim mečevima – kazala je Popović.

Bonus video: