Svi u osmini finala, tri moguća rivala za Budućnost

U subotu pada odluka ko bi mogao da bude rival izabranica Bojane Popović. Najveće šanse za to ima Ferencvaroš, mogući i dueli sa Mecom i ĆSM Bukureštom

4404 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Nemogućnost putovanja i koronavirus su potpuno poremetili raspored, pa je stigla odluka koja se i očekivala - u osmini finala Lige šampiona za rukometašice igraće svih 16 ekipa. Ista situacija je i u Ligi šampiona za muškarce.

To neće mnogo uticati na rukometašice Budućnosti, koje su svakako na pragu 5. mjesta u grupi B, pa će u dvomeču od 6. do 14. februara igrati sa četvrtoplasiranom ekipom u grupi A.

Mečevi posljednjeg kola, koji se igraju u subotu, daće odgovor na pitanje ko će to biti, a mogući rivali su Ferencvaroš, ĆSM Bukurešt i Mec.

Najveći gubitnik situacije sa koronavirusom je norveški prvak Vajpers. Tim Ole-Gustava Gjekstada je u prethodnih nekoliko dana poražen na tri utakmice u Mađarskoj (na dvije bio „domaćin“), a službenim rezultatom je izgubio duel sa Mecom, koji je trebalo da se igra u Norveškoj (ukupno devet utakmica riješeno za „zelenim stolom“).

Zbog toga je nakon jučerašnjeg neuspjeha protiv Rostova u Erdu (24:23) ostao zakucan za 5. mjesto, ali možda i nije loše prošao - u osmini finala će igrati sa Odenzeom, a u eventualnom četvrtfinalu opet sa Rostovom ili Mecom.

Ali, čini se da je izgubio glavnu igračicu Noru Merk, koja se povrijedila u 58. minutu i uhvatila se za koljeno, koje je više puta operisala, pa je u suzama na klupi završila utakmicu.

Što se tri potencijalna rivala Budućnosti tiče, Mec posljednje kolo čeka sa 18, ĆSM sa 17, a Ferencvaroš sa 16 bodova.

Francuski tim dočekuje Rumunke i dovoljan mu je i remi da bi izbjegao duel protiv Podgoričanki, a onda u četvrtfinalu i sa pobjednikom grupe B - Đerom ili CSKA, koji će o 1. mjestu rješavati u subotu u Mađarskoj.

Najveće šanse da bude protivnik tima Bojane Popović ima Ferencvaroš. Da ne bi igrao sa „plavima“, morao bi da pobijedi Rostov u Rusiji, a da se duel Mec - ĆSM ne završi remijem.

Ako bi slavile Mađarice, poraženi tim iz Francuske bi išao na megdan Budućnosti...

Parovi 14. kola - grupa A, subota

Mec - Bukurešt (16)

Rostov - Ferencvaroš (16)

Vajpers - Krim (18)

Nedjelja

Esbjerg - Bitighajm (14)

Tabela: Rostov 19, Mec 18, ĆSM Bukurešt 17, Ferencvaroš 16, Vajpers 14, Esbjerg 10, Krim 7, Bitighajm 3

Grupa B - subota

Budućnost - Podravka (18)

Đer - CSKA (18)

Nedjelja

Borusija Dortmund - Odenze (14)

Ramniku Vlčea - Odenze (14)

Tabela: CSKA 23, Đer 22, Brest 17, Odenze 13, Budućnost 10, Ramniku Vlčea 8, Borusija Dortmund 7, Podravka 4

Bonus video: