Bobana Klikovac prelazi u Vlčeu

Djevojka koja je na Evropskom prvenstvu u Danskoj pokazala da je potpuno sazrela i da može da igra na visokom nivou i u odbrani i u napadu dobila je poziv da se od ljeta priključi rivalu Budućnosti u elitnom takmičenju

9596 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Anže Malovrh/kolektiff
Foto: Anže Malovrh/kolektiff

Bobana Klikovac ima treći klub u Rumuniji, i to veći nego prethodna dva - crnogorska reprezentativka je potpisala jednogodišnji ugovor sa učesnikom Lige šampiona, Ramniku Vlčeom.

Djevojka koja je na Evropskom prvenstvu u Danskoj pokazala da je potpuno sazrela i da može da igra na visokom nivou i u odbrani i u napadu dobila je poziv da se od ljeta priključi rivalu Budućnosti u elitnom takmičenju. U Vlčei će činiti tandem pivotkinja sa Asmom Elgaui, Tunišankom koja igra za mađarsku reprezentaciju.

Klikovac je sa 19 godina napustila Crnu Goru i potpisala za Debrecin, gdje je igrala sa Jelenom Despotović, a potom nastupala i za Albu iz Fehervara. Sezonu 2017/2018. je provela u rumunskoj Krajovi, kojoj je posljednjim golom donijela trofej u Kupu EHF, da bi na ljeto 2018. prešla u Ferencvaroš.

Tada je doživjela tešku povredu koljena, a poslije debija u Ligi šampiona se vratila u Krajovu. Ove sezone igra za Gloriju Buzau, u kojoj će od ljeta biti tandem crnogorskih golmanki Marta Batinović - Ljubica Nenezić.

Bonus video: