Johanson: Dolazak u Budućnost? Samo spekulacije

" Imam dobre indikacije i od djevojaka i od predsjednika Saveza, jer su svi rekli da su veoma zadovoljni mojim radom. Nismo još pričali o novom ugovoru, ali vjerovatno hoćemo uskoro. Veoma sam srećan što sam dobio priliku da vodim Crnu Goru, uživao sam da radim sa djevojkama", rekao je Johanson
0 komentar(a)
Per Johanson ženska rukometna reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Per Johanson ženska rukometna reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.12.2017. 10:41h

Per Johanson je stigao u Crnu Goru u utorak, 22. novembra, a tačno tri sedmice kasnije je završio posao porazom od Francuske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva (25:22).

Možda su „lavice” mogle da se bore za prvu medalju na planetarnim šampionatima, ali su lako mogle da ispadnu i prije osmine finala, samo da Marina Rajčić nije odbranila onaj zicer Brazilki Samiri Roši. Na kraju će se, ipak, pamtiti samo 7. mjesto, što je najbolji rezultat Crne Gore na svjetskim šampionatima...

"Ponosan sam na tim, odradili smo dobre stvari i ostvarili uspjeh plasmanom u četvrtfinale. Francuska je bila bolja od nas, ali mi je žao što smo napravili neke greške kada smo bili na minus dva. Mislim da smo mogli da dođemo do produžetaka, a onda bismo imali šansu i da pobijedimo. U svakom slučaju, Francuska je najbolji protivnik sa kojim smo igrali", rekao je švedski trener.

Johansonu ugovor sa RSCG ističe u nedjelju, kada se završava Svjetsko prvenstvo. Možda će i prije finalnih mečeva dogovoriti novu saradnju.

" Imam dobre indikacije i od djevojaka i od predsjednika Saveza, jer su svi rekli da su veoma zadovoljni mojim radom. Četvrtfinale je ocijenjeno kao uspjeh, a bili smo blizu da igramo za medalje. Nismo još pričali o novom ugovoru, ali vjerovatno hoćemo uskoro. Veoma sam srećan što sam dobio priliku da vodim Crnu Goru, uživao sam da radim sa djevojkama".

Da li biste napustili švedski klub Boden ako biste produžili ugovor sa RSCG?

"Imam ugovor do kraja sezone, ali imam klauzulu da mogu da odem 1. februara. Ako bih i ostao, ne bi mi to smetalo da vodim Crnu Goru, jer bih imao vremena tokom EHF nedjelja da se posvetim reprezentaciji. Moguće je, ipak, da odem u neki drugi klub, jer imam nekoliko ponuda iz Rusije i iz drugih evropskih zemalja. Ali, najbliže srcu mi je Crna Gora, jer sam sa ovim djevojkama imao veliko iskustvo i ogroman izazov. Ako mi se ponudi ugovor, Crna Gora će biti na 1. mjestu".

S obzirom na to da RSCG ne plaća previše selektore, jasno je da se Johansonu ne bi isplatilo da vodi samo „lavice”. Zbog toga i ne čudi što se u rukometnim kuloarima priča da bi Šveđanin mogao da naslijedi Dragana Adžića i u Budućnosti, koja bi mu plaćala veći dio primanja. Čovjek koji je vodio CSM Bukurešt u finišu prošle sezone poručuje da od toga nema ništa. Bar zasada.

"Nije moguće da budem u Budućnosti, niko me za to nije ni pitao. Taj klub ima veoma dobrog trenera, a naravno da bih razmislio o toj opciji ako bih dobio ponudu. Za mene su sada to samo spekulacije, ništa više", zaključio je Johanson.

Nije bilo lakih utakmica da bih dao šansu Đini Malović

Johanson je na klupu Crne Gore došao 10 dana pred početak Svjetskog prvenstva, sa ciljem da na tom takmičenju napravi uspjeh. Sasvim je logično da mu na umu nije bila budućnost „lavica”, već dobar rezultat kako bi dobio novi ugovor. Zbog toga su u zapećak gurnute dvije mlade nade - Dijana Ujkić i pogotovo Đurđina Malović.

"Nekad mi treneri moramo da donosimo teške odluke. Đurđina Malović je dobra rukometašica, ali igra na mjestu Katarine Bulatović i nije bilo lakih utakmica na kojima sam mogao da dam šansu njoj i Sanji Premović. Đina će biti odlična igračica u budućnosti, možda bih je više koristio da smo radili malo više, ali sam ovaj put izabrao Katarinu".

Bonus video: