Bojana Popović: Ubijeđena sam da će naša krila biti odlična u Budimpešti

Sa tri gola prednosti možemo da se nadamo nečemu u Budimpešti - poručila je legenda svjetskog rukometa

7094 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Prvo poluvrijeme, kako je Bojana Popović više puta nazvala prvi meč osmine finala Lige šampiona sa Ferencvarošem, završeno je sa plus tri (22:19).

Podgoričanke su stekle solidnu zalihu pred revanš u Budimpešti za sedam dana, iako su u posljednji minut ušle sa minimalnim plusom.

Ali, golovi dvije najiskusnije, Jovanke Radičević i Alison Pino, dali su nadu da su mogući novi obračuni sa Đerom.

- Presrećna sam zbog pobjede. Odbrana nam je bila fantastična na početku, ali to nismo valorizovali, jer smo pravile greške u tranziciji, nije bilo lakih golova. Drugih 15 minuta 1. poluvremena smo odigrali veoma dobro i sa pristojnom razlikom otišle na odmor. Primile smo samo sedam golova, što je na ovom nivou izvanredno - rekla je Popovićeva.

Budućnost je držala plus četiri do 38. minuta (14:10), ali je tada stala i primila šest golova zaredom.

- Osjetio se pad, djevojke su više kalkulisale, a normalno je i realno da ne možemo da držimo igru na visokom nivou svih 60 minuta. I golmanka Ferencvaroša je uzela sve što je mogla od naših krila, ali smo u finišu opet igrale dobro i sa tri gola prednosti možemo da se nadamo nečemu u Budimpešti. Sada smo promašivale čiste zicere, ubijeđena sam da to neće tako da izgleda, da će naša krila biti odlična na drugom meču - poručila je šefica stručnog štaba "plavih".

Majda Mehmedović je šutirala 5-0, dok je Jovanka Radičević sedam puta zatresla mrežu, ali nije realizovala nekoliko zicera sa krila i sedmerac.

Barbara Arenhart je bila savršen dodatak sjajnoj odbrani, jer je odbranila 12 šuteva prije nego što je prepustila mjesto među stativama Armej Atingre.

- Ova pobjeda je veoma važna, kako bismo s više samopouzdnaja išle u Budimpeštu. Imale smo četiri gola prednosti, ali je FTC koristio naše greške i vratio se. Sezona je teška za nas, mislim da smo zaslužile ovu pobjedu - naglasila je Brazilka.

Njena koleginica po poziciji iz mađarskog tima, Blanka Biro, zaustavila je 15 šuteva.

- Željele smo bolji rezultat, htjele da pokažemo više. Vratile smo se iz minusa od četiri razlike, povele i da smo bile strpljivije mogle smo da pobijedimo. Sada nemamo izbora - moramo da trijumfujemo kući.

Trener FTC-a Gabor Elek je pohvalio odbranu rivala.

- Budućnost je odigrala na izuzetno visokom nivou u odbrani, za nas nije tipično da imamo ovako malo šuteva. Napravili smo mnogo grešaka kad smo poveli dva gola razlike, a sa tim ne može da se trijumfuje na ovom nivou takmičenja.

Bonus video: