Roganović: Pokazali smo da možemo da igramo protiv bilo koje ekipe na svijetu

Crna Gora poražena od Švedske 27:24 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

12725 pregleda 29 reakcija 11 komentar(a)
Foto: RSCG
Foto: RSCG
Ažurirano: 09.03.2021. 20:47h

Selektor rukometne reprezentacije Crne Gore, Zoran Roganović zadovoljan je igrom na večerašnjem meču protiv Švedske, ali nije bio zadovoljan suđenjem.

Crna Gora je u Lundu u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo poražena od vicešampiona svijeta, Švedske - 27:24.

"Moramo biti zadovoljni zalaganjem i igrom svih momaka - imam samo riječi divljenja i zahvalnosti za pristup igri i za poštovanje svega onoga o čemu smo pričali prije utakmice. Jako samo zadovoljan", kazao je Roganović.

Osvrnuo se na suđenje

"Sa druge strane, čini mi se da smo propustili neke šanse, iako su imali tog osmog igrača - mogu slobodno da kažem da smo u par navrata oštećeni na jedan jako perfidan način. Opet, imamo i mi neke stvari, koje možemo još bolje da napravimo i siguran sam da smo danas vidjeli da možemo da igramo protiv ekipe koja je prije mjesec dana igrala finale Svjetskogprvenstva, a i danas je igrala u istom tom sastavu, pritom su imali i Ekberga na desnom krilu. Ovo je jedna od najboljih ekipa svijeta - ponoviću, zadovoljan sam igrom, ali ne rezultatom. Mislim da smo danas pokazali da možemo da igramo protiv bilo koje ekipe na svijetu", kazao je Roganović.

Vasko Ševaljević
foto: RSCG

Zadovoljan utakmicom bio je i Miloš Božović.

"Odigrali smo dosta dobar meč. Probali smo da odigramo što je moguće bolje, iako smo se skupili jutros, bez treninga. Mislim da smo pružili dosta kvalitetnu partiju, uz greške koje se mogu korigovati, međutim dosta smo zadovoljni.

Do kraja kvalifikacija ostala su tri meča.

"Nadam se da ćemo igrati kao večeras, da ćemo se opustiti. Mislim da možemo doći do sve tri pobjede. Treba se pripremiti najbolje moguće", kazao je Božović.

I Branko Vujović je, poput Roganovića, kazao da Crna Gora može sa svima da igra.

"Mislim da smo odigrali veoma dobru utakmicu. Uopšte nije bilo lako. Dali smo sve od sebe. Imali smo dosta isključenja - ja mislim da je to jedina razlika, koja nas je dijelila od pobjede. Borba je bila od prve do posljednje sekunde. Samo su sitnice odlučivale. Po ko zna koji put pokazali smo da možemo da se nosimo sa velikim reprezentacijama", rekao je Branko Vujović.

Bonus video: