Budućnost u Budimpešti: Odbrana vodi do četvrtfinala protiv Đera

"Posnosna sam na ekipu i rezultat koji smo ostvarile u prvom meču", rekla je Ema Ramusović

5039 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ŽRK Budućnost
Foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti sjutra putuju u Budimpeštu, gdje će u subotu protiv domaćeg Ferecenvaroša igrati revanš osmine finala EHF Lige šampiona.

Izabranice Bojane Popović nose u Mađarsku tri gola prednosti stečene u prvom meču (22:19), ali i sasvim solidnu količinu samopouzdanja zbog načina na koji su prošle nedjelje napravile razliku u finišu.

"Posnosna sam na ekipu i rezultat koji smo ostvarile u prvom meču. Spremne smo za veliku borbu i u Budimpešti, odbrana je naravno naš glavni adut, ako bude na zadovoljavajućem nivou, rezultat sigurno neće izostati", rekla je Ema Ramusović.

Podgoričanke su u prvom meču bile na nivou veći dio meča, ali pad u igri koji su imale početkom drugog poluvremena - kada je Farencvaroš napravio seriju 6:0 i poveo dva gola razlike - mogao je skupo da ih košta.

Budućnost je, ipak, uspjela da se podigne, vrati vođstvo, poveća ga na tri razlike i u dobrom rasloloženju, sa dobrom zalihom, putuje u Budimpeštu.

"FTC je jak protivnik, veliki izazov za nas, ali daćemo sve od sebe da rezultat bude u našu korist. Ne volim da prognoziram i pričam unaprijed, dodatni motiv je to što bismo plasmanom u četvrtfinale dobili priliku da igramo protiv Đera, ali idemo korak po korak i nadamo se pobjedi", dodala je Ramusovićeva.

Đer je u prvom meču osmine finala savladao njemačkim Betighajm sa čak 17 golova razlike, i to u gostima, pa je praktično već osigurao vizu za četvrtfinale.

Na redu je da i Budućnost obavi svoj dio posla - i sve će biti spremno za pravi "klasik" evropskog rukometa, dvomeč sa najboljom evropskom ekipom, trostrukim uzastopnim prvakom Evrope.

"Spremamo se kao za prvi meč u Podgorici, da damo sve od sebe, da ponovimo dobre segmente u našoj igri, naročito u odbrani. Drago mi je što smo ih osjetile na terenu, već znamo koliko mogu da pruže i što možemo da očekujemo. Nadam se da nećemo posustati na našem putu i da ćemo pružiti dobro izdanje, bez obzira na to što igramo u gostima i što smo umorne poslije prvog međusobnog duela. Uvijek gledamo naprijed, ako odbrana bude na visokom nivou, možemo da se nadamo pobjedi", istakla je Majda Mehmedović.

Bonus video: