Budućnost u drami do četvrtfinala

Isplatio se rizik Bojane Popović, koja je izvukla Armej Atingre pri rezultatu 28:26, napala sa sedam igračica i golom Alison Pino za 28:27 minut i po prije kraja riješila sve dileme. Na kraju je bilo 29:28 za domaće

40648 pregleda 580 reakcija 17 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Budućnost je letjela u Budimpešti, vodila sedam razlike, a onda je u finišu grčevito branila tri razlike iz Podgorice.

Srećom, uspjela je - tim Bojane Popović je poražen 29:28, pa je onih 22:19 iz "Bemax arene" bilo dovoljno da se eliminiše Ferencvaroš.

Isplatio se rizik Popovićeve, koja je izvukla Armej Atingre pri rezultatu 28:26 za domaće, napala sa sedam igračica i golom Alison Pino 78 sekundi prije kraja riješila sve dileme.

Ništa nije nagovještavalo takav epilog. Na krilima sjajne Jovanke Radičević, koja nije iskoristila svoj tek deveti šut, blistave Eme Ramusović i izvanredne odbrane, Podgoričanke su dominirale u Budimpešti.

Razlika je stalno rasla, u finišu 1. poluvremena je već bilo plus šest, a onda u nastavku tri puta i sedam razlike (16:9, 18:11 i 19:12).

Do kraja je ostalo još 26 minuta, a domaće su morale da postignu čak 11 golova više od rivala, jer je bilo jasno da im je potrebna pobjeda od bar četiri gola razlike, jer je Budućnost već izjednačila golgeterski učinak FTC-a iz Podgorice.

U tom trenutku se to činilo kao nemoguća misija, ali je prednost prebrzo počela da se topi.

ŽRK Budućnost
foto: Sofascore

Gošće su potpuno izgubile nit u napadu, sporo su se vraćale u odbranu, Itana Grbić je pokušavala neke nemoguće pasove, pa je izjednačenje stiglo na startu 47. minuta (21:21).

Djevojka koja je prethodnih šest sezona igrala kao lijevo krilo prije nego što se vratila na poziciju srednjeg beka se iskupila na najbolji mogući način - magično je asistirala Ramusovićevoj i Majdi Mehmedović, a između tih dodavanja i postigla gol, pa je Budućnost na sedam minuta do kraja vodila 26:24.

Ferencvaroš je smogao snage za još jedan trzaj, poveo 28:26 i ciljao četiri razlike.

Lopta je dva minuta prije kraja stigla do Anđele Malestajn, koja je iz teškog ugla sa desnog krila promašila gol.

Tada je Popovićeva povukla hazarderski potez i još jednom pokazala da se ne boji da donese rizične odluke. I nije prvi put da joj se isplatila...

Budućnost će u četvrtfinalu igrati sa trostrukim uzastopnim prvakom Đerom, koji je bio ubjedljiv u dvomeču protiv nedoraslog Bitighajma (37:20 u Njemačkoj prethodnog vikenda, 32:28 danas u Mađarskoj).

FERENCVAROŠ - BUDUĆNOST 29:28 (9:15)

Budimpešta - „Đula Elek arena”. Igrano bez prisustva publike. Sudije: Alpaidze i Berezkina (Rusija). Sedmerci: Ferencvaroš 3 (1), Budućnost 4 (4). Isključenja: Ferencvaroš 6, Budućnost 6 minuta.

Ferencvaroš: Janurik (devet odbrana), BIRO (jedna odbrana), Šacl 2, Sučanski 3, Čisar-Sekereš, Kišfaludi 2, Štole, Kovač 3, BELK 5, MARTON 2, MALESTAJN 2, Tot 1, KLUJBER 3, Hafra 1, KOVAČIČ 3 (1), BENKE 2.

Budućnost: Atingre (četiri odbrane i dva sedmerca), ARENHART (15 odbrana), RADIČEVIĆ 9 (4), Popović, Džaferović 2, A. Marsenić, Pavićević, PINO 2, MASLOVA 3, RAMUSOVIĆ 6, MEHMEDOVIĆ 3, Kadović, GRBIĆ 2, Vukčević 1.

Bonus video: