Norvežani završili posao, nadomak Tokija i Francuzi i Njemci

Tim Kristijana Bergea je savladao Čile 38:23 i trebalo bi da se dogodi čudo nad čudima da ne ode u Zemlju izlazećeg sunca - da Brazil savlada Čile, a da potom Skandinavci izgube čak 18 razlike od Južne Koreje

12400 pregleda 0 komentar(a)
Bjarte Mirhol na večerašnjoj utakmici, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Bjarte Mirhol na večerašnjoj utakmici, Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Drugom ubjedljivom pobjedom u podgoričkom „Verdeu”, rukometaši Norveške su izborili plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Tim Kristijana Bergea je savladao Čile 38:23 i trebalo bi da se dogodi čudo nad čudima da ne ode u Zemlju izlazećeg sunca - da Brazil savlada Čile, a da potom Skandinavci izgube čak 18 razlike od Južne Koreje.

Jasno je da od toga neće biti ništa, a glavni grad Crne Gore će po uspjehu najvjerovatnije pamtiti Brazilci, koji su se trijumfom nad Koreancima (30:24) približili Tokiju.

Fabio Šufa je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa sedam golova, a Azijate je predvodio Taehun Đo sa jednim manje.

Na pragu Olimpijskih igara su i Njemačka i Francuska. Njemci su nakon remija sa Švedskom na svom terenu u Berlinu bili veoma ubjedljivi protiv Slovenije (36:27), pa im je u posljednjem kolu dovoljan i bod protiv Alžira.

Marsel Šiler je prednjačio sa sedam golova, šest je dao Julijus Kin, dok je Blaž Blagotinšek sa pet bio najbolji kod „zmajčeka”.

Švedska je bila ubjedljiva protiv Alžira, ali sjutra (18.15 časova) mora da osvoji bar bod protiv Slovenaca.

Francuska je upisala drugi trijumf u Monpeljeu, ovog puta protiv Tunisa (40:29), pa u posljednjem kolu protiv Portugala može i da izgubi šest razlike.

Timu sa Pirinejskog poluostrva je neophodan trijumf, kako bi poništio današnji poraz od Hrvatske (25:24) i u eventualnom krugu prošao zahvaljujući gol-razlici u međusobnim susretima sa preostale dvije evropske selekcije.

Pobjedu „vatrenima” donio je Luka Cindrić sjajnim golom 20-ak sekundi prije kraja.

Bonus video: