RUKOMET: KVALIFIKACIJE ZA OI

"Lavice" kreću u borbu za Tokio

Za jedno od dva mjesta koja vode u Tokio, „lavice“ će se boriti protiv Norveške i Rumunije.

3568 pregleda 2 komentar(a)
Ženska rukometna reprezentacija, Foto: rscg.me
Ženska rukometna reprezentacija, Foto: rscg.me

Crnogorske rukometašice u ponedjeljak počinju „operaciju Tokio“ - prvi trening uoči kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, „lavice“ će odraditi u popodnevnim satima i tako zvanično početi pripreme za veliki izazov koji ih očekuje predstojećeg vikenda.

Za jedno od dva mjesta koja vode u Tokio, „lavice“ će se na turniru koji se održava u dvorani „Verde“ boriti protiv Norveške i Rumunije.

Selektor Kim Rasmusen ranije je objavio spisak igračica koje konkurišu za mjesto u timu za najvažnije takmičenje za naš nacionalni tim u ovoj godini.

Na spisku je 14 djevojaka koje će sigurno biti na spisku za predstojeći turnir, a na pripremama će biti još šest djevojaka koje će konkurisati za preostala dva mjesta na konačnom spisku.

Na spisku su - golmanke: Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija) i Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija).

Bekovi: Đurđina Jauković (Brest, Francuska), Matea Pletikosić (Krim, Slovenija), Itana Grbić (Budućnost), Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija) i Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska).

Krila: Jovanka Radičević (Budućnost), Dijana Ujkić (Gloria Buzau, Rumunija), Majda Mehmedović (Budućnost) i Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska).

Pivoti: Ema Ramusović, Nikolina Vukčević (Budućnost) i Bobana Klikovac (Gloria Buzau, Rumunija).

Za preostala dva mjesta konkurišu golmanka Anastasija Babović (Dunajvaroš, Mađarska), bekovi Katarina Džaferović, Andrijana Popović (Budućnost) i Đurđina Malović (MKS Lublin, Poljska), te krila Ivona Pavićević (Budućnost) i Nina Bulatović (Jagodina, Srbija).

U petak, prvog dana turnira, Crna Gora će igrati protiv Norveške, subota je slobodan dan za naš državni tim, a u nedjelju rival će biti Rumunija.