"Lavice" se pripremaju za odlučujuće mečeve: Daćemo sve od sebe da dođemo do Tokija

Crna Gora prvi meč na turniru u Podgorici igra sa Norveškom u petak od 18 časova, dok je u nedjelju u 16 rival Rumunija

5595 pregleda 3 komentar(a)
Mehmedović, Foto: Anže Malovrh/kolektiff
Mehmedović, Foto: Anže Malovrh/kolektiff

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore sprovodi završne pripreme pred kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre i mečeve sa Norveškom i Rumunijom.

"Lavice" poručuju da pripreme teku planiranom tokom, te da uz prepoznatljivu energiju i jaku odbranu mogu ispuniti cilj, a to je odlazak po treći put na Olimpijske igre.

Crna Gora prvi meč na turniru u Podgorici igra sa Norveškom u petak od 18 časova, dok je u nedjelju u 16 rival Rumunija.

"Atmosfera u ekipi je fantastična. Ovo je posebno okupljanje, jer se približavamo našem najvećem cilju. Pripreme teku onako kako smo zamislili. Počeli smo sa analizom Norveške, koja u svojim redovima ima fantastične igrače na svakoj poziciji. Smatram da je naš recept naša energija, lavlje srce i dobra odbrana", kazala je Ljubica Nenezić.

Crna Gora će na turniru biti oslabljena.

"Suvišno je pričati o tome da Crna Gora ima malu bazu igračica. I koliko nedostaje samo jedna igračica, a kamoli par njih. Ovo je najbolje što Crna Gora ima u ovom momentu i smatram da nećemo izaći sa bijelom zastavom, već ćemo se boriti i dati sve od sebe da dođemo do dobrih rezultata", poručila je Ljubica Nenezić.

Odlazak na Olimpijske igre je veliki motiv.

"San svakog sportiste je odlazak na Olimpijske igre. Mali broj sportista ima priliku da se bori za to. Ponosna sam da imamo treći put šansu da se kvalifikujemo. Motiva i želje ne fali, iako smo oslabljene. Borićemo se i protiv Norveške i protiv Rumunije od prvog do posljednjeg minuta. Očekuju nas dvije jako teške utakmice. I protiv Norveške ćemo dati sve od sebe da pokušamo da ih porazimo. Naravno da je teško, jer je ipak to Norveška, ali ja se nadam da ćemo biti kvalitetan protivnik bez obzira u kojem sastavu izašle", poručila je Majda Mehmedović.

Bonus video: