Crna Gora sjutra protiv Norveške kreće u bitku za Tokio, Rasmusen: Ne mogu nas iznenaditi, daćemo sve od sebe za pobjedu

Duel u dvorani "Verde" počinje u 19:30

5410 pregleda 3 komentar(a)
Sa konferencije, Foto: Printscreen YouTube
Sa konferencije, Foto: Printscreen YouTube

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore sjutra u (19:30) protiv Norveške u dvorani "Verde" kreće u borbu za odlazak na Olimpijske igre.

Norveška je stari rival, nepoznanica nema, a selektor Kim Rasmusen poručuje da će ekipa dati sve od sebe za plasman u Tokio.

"Očekujem da će moj tim dati maksimum, da ćemo se boriti i igrati dobar rukomet. Djevojke izgledaju dobro, u boljem smo ritmu nego u decembru prošle godine. Mogu reći da sve djeluje pozitivno. Očekuju nas dvije teške utakmice - sve je moguće", kazao je selektor Kim Rasmusen.

"Lavice” će biti oslabljene, jer u timu nema Jelene Despotović.

"Čitava moja karijera je protkana situacijama kada sam imao problema sa povredama ključnih igračica. Naravno, neko drugi će sada dobiti priliku kao što je bio slučaj u decembru. Imamo samopouzdanja i timski rad treba da bude naš adut. Siguran sam da ćemo prostor popuniti na adekvatan način - Ema će biti u sredini, neko drugi na desnom beku i timski treba da riješimo te probleme", objasnio je Rasmusen.

Kada je riječ o Norveškoj, ključ je u zasutavljanju brze igre.

"Norveška nas ne može iznenaditi. Moramo da zaustavimo njihovu brzu igru, njihovu kontru. Igra Norveške zavisi od Nore Merk i od toga da li će ona nastupiti ili ne. Ukoliko ona ne bude u timu, Norveška će igrati sporije. Dobro je da je to prvi meč na turniru za nas, da osjetimo teren, da odigramo u dobrom ritmu, jer će nam ta utakmica pokazati šta moramo bolje pred Rumuniju. Daćemo sve za pobjedu", poručio je selektor.

Ema Ramusović je, uz Đurđinu Jauković i Andreu Klikovac učestvovala na Olimpijskim igrama 2016. Uoči početka turnira poručila je da će ekipa dati sve od sebe da se plasira u Tokio.

"Svjesni smo da nas čekaju dvije teške utakmice, ali nećemo izaći sa bijelom zastavom. Daćemo sve od sebe. Postoji velika želja i motiv. Uvijek pričamo da je odbrana naš glavni adut i da ukoliko odbrana bude na zadovoljavajućem nivou, onda je igra u oba pravca dobra. Sigurna sam da ćemo da ti sve od sebe da odbrana bude na maksimalnom nivou", poruka je Eme Ramusović.

Bonus video: