Rasmusen blista: Pokazali smo svijetu da je sve moguće uz srce i emocije

Rumunija bi u subotu mogla da odvede Crnu Goru na Olimpijske igre, ako pobijedi Norvešku

17338 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Selektor "lavica" Kim Rasmusen blistao je od sreće nakon pobjede nad Norveškom 28:23, ali upozorio da posao još nije obavljen.

Danac je vrlo emotivno govorio o izdanju svog tima protiv evropskih prvakinja.

"Ne mogu da kažem mnogo, rezultat sve govori. Ovo je bilo sjajno, igrali smo odbranu na najvećem nivou, samo tako smo mogli da pobijedimo. Naši golmani su imali dobar dan, imali smo dobar protok lopte ka krilima... Sve što smo planirali, mi smo i uradili", kazao je Rasmusen, ali i naglasio:

"Ovaj tim – kako djevojke igraju zajedno, kako se bodre, nevjerovatno je biti dio toga. Pričamo istim jezikom, razumijemo se, pokazali smo rukometnom svijetu da je sve moguće kada u igru unesemo srce i emocije. Rekao sam im na poluvremenu da možemo da pobijedimo ako budemo mirni, ako izdržimo nalet Norveške, jer sam znao da će protivnik da nam napravi stresne situacije. I mi smo ostali mirni, izdržali smo oluju, ovo je savršen prvi korak...", kazao je Rasmusen.

Rumunija bi u subotu mogla da odvede Crnu Goru na Olimpijske igre, ako pobijedi Norvešku.

"Ovo nije gotovo, može da bude gotovo u subotu, ali mi se spremamo za Rumuniju. Znamo da nam je utakmica u nedjelju važna, pravićemo završni plan i dobro je što imamo slobodan dan", naglasio je Rasmusen.

Bonus video: