"Lavice" nakon veličanstvene pobjede: Djelovale smo moćno, Oftedal nam nije mogla ništa

Crna Gora sinoć savladala Norvešku 28:23 i nalazi se na korak od plasmana na Olimpijske igre

10678 pregleda 21 reakcija 6 komentar(a)
Ljubica Nenezić, Foto: Savo Prelević
Ljubica Nenezić, Foto: Savo Prelević

Nakon sjajnog meča i veličanstvene pobjede protiv Norveške, ženska rukometna reprezentacija Crne Gore nalazi se na korak od Tokija.

"Lavice" su sinoć savladale evropskog šampiona 28:23 i napravlie ogroman korak ka plasmanu na Olimpijske igre (OI).

"Po ko zna koji put smo ostavile srce na terenu. Vjerovale smo u pobjedu protiv Norveške. Naša energija i odbrana su dali rezultat. Djelovale smo moćno, potpuno smo zatvorile sredinu, Oftedal nam nije mogla ništa", kazala je Ljubica Nenezić.

Crna Gora je danas slobodna, a na turniru će igrati Rumunija i Norveška (19.30). Ako Rumunija ne izgubi onda već večeras može da se proslavi plasman na OI.

"Mirne glave možemo da odgledamo taj meč i uživamo. Smatram da će biti jako teška i kvalitetna utakmica", kazala je Nenezić.

Sjutra (16 časova) Crna Gora zatvara turnir utakmicom protiv Rumunki. Recept za novu pobjedu je sljedeći:

"Dobra energija, lavlje srce i dobra odbrana daće rezultat", poručila je Nenezić.

Andrea Klikovac je potencirala dobru odbranu protiv Norvežanki.

"Prelijep osjećaj. Gledali smo reprizu meča, oduševljeni smo. Niko nije vjerovao da možemo da pobijedimo Norvešku, a kamoli da vodimo tokom čitavog meča. Fenomenalna odbrana i u tom segmentu smo ih iznenadili. Svi su od nas očekivali 6:0 odbranu, a mi smo odigrali 5:1. Odigrali smo strpljivo i pametno u napadu. Svaki potez je bio na mjestu. Svaka igračica je pomogla ekipi i dala svoj doprinos", kazala je Klikovac.

Klikovac je sinoć postigla četiri gola.

"Kad god mi se pruži šansa pokažem da mogu da igram u napadu. Bila sam malo skeptična koliko ću moći da pomognem, obzirom da sam prije petnaestak dana preležala koronu..."

Bonus video: