"lavice" u tokiju

Đina Jauković: Dovedite nam Karabatića i Francuze, ne bismo se predale

"Niko ne može da nam oduzme to što mi imamo - da vjerujemo u sebe, da imamo veliko srce i da smo ubijeđene da možemo da napravimo nešto veliko. To je, smatram, naš, crnogorski mentalitet", kazala je Jauković

16034 pregleda 290 reakcija 67 komentar(a)
Đurđina Jauković, Foto: Savo Prelević
Đurđina Jauković, Foto: Savo Prelević

"I da igramo i protiv muške reprezentacije Francuske meni se čini da se ne bismo predale".

U jednoj rečenici je Đurđina Jauković opisala "lavice" - mogu da izgube, mogu i da podbace, mogu i da ne igraju dobro, ali to je ekipa koja ima izuzetan takmičarski duh i samopouzdanje.

I to ženska rukometna selekcija Crne Gore pokazuje godinama i kada je važno.

Tako je bilo i na turniru u Podgorici, na kome je izboren plasman na treće Olimpijske igre.

"Niko ne može da nam oduzme to što mi imamo - da vjerujemo u sebe, da imamo veliko srce i da smo ubijeđene da možemo da napravimo nešto veliko. To je, smatram, naš, crnogorski mentalitet", kazala je Jauković.

Blistava pobjeda nad Norveškom u petak (28:23) otvorila je vrata, pa je jučerašnji poraz od Rumunije (28:25) bio nebitan, jer je Crna Gora kontrolisala i utakmicu i rezultat, s obzirom da je "prihvatljiv" bio i poraz od četiri gola razlike.

"Nije bilo lako, imale smo mnogo problema, ali smo protiv Norveške pokazale koliko vrijedimo. Ne, one nas nisu potcijenile, one bi 'zgazile' svakog rivala da mogu. Protiv Rumunije smo izgubile, ali bismo posljednjih deset minuta igrale drugačije da je situacija bila drugačija", kazala je Jauković.