ŠEFICA STRUČNOG ŠTABA BUDUĆNOSTI RAZOČARANA ZBOG UBJEDLJIVOG PORAZA OD ĐERA

Bojana Popović: Igrale smo srcem, a ne glavom

„Mora više da se razmišlja, djevojke su šutirale bez gledanja u golmanke od prevelike želje da postignu gol. Ne smijemo sa tolikim respektom da igramo ni protiv koga, da dozvolimo sebi da ne razmišljamo“, rekla je Bojana Popović

20270 pregleda 50 reakcija 51 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

U prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, Budućnost je ubjedljivo poražena od Đera u „Bemax areni“ (30:19).

Bojana Popović je čestitala Đeru i poručila da je njen tim igrao više srcem, nego glavom.

„Đer je pokazao da je najbolji tim na svijetu. Igrao je dobro u svim fazama, a mi smo u 1. poluvremenu došli blizu nekoliko puta, ali nismo ispoštovali odbranu. Bacili smo pet-šest lopti i umjesto da u tranziciji kaznimo rivala, dozvoljavali smo mu rekontre“, rekla je Popovićeva.

Legendarna rukometašica je naglasila da se tako ne može igrati protiv Đera.

„Imale smo dobru energiju, ali možda je ponekad bilo i previše energije, a malo mozga. Mora više da se razmišlja, djevojke su šutirale bez gledanja u golmanke od prevelike želje da postignu gol. Ne smijemo sa tolikim respektom da igramo ni protiv koga, da dozvolimo sebi da ne razmišljamo. Razgovaraću sa djevojkama, u revanšu želimo da pokažemo da možemo bolje da igramo i borićemo se da budemo bolji“.

Bilo je vidljivo da je tužna, što je i priznala.

„Tužna sam, jer je trebalo da pokažu više, da igraju više glavom, nego srcem. Mlade djevojke su mogle puno da nauče, da vide kako je igrati sa najboljim timom i steknu iskustvo za vrijeme koje dolaze. Ovaj poraz će biti dobar ako naučimo iz naših grešaka“, zaključila je Popovićeva.

Itana Grbić je poručila da se nisu držale taktike koju je odredila šefica stručnog štaba.

„Znale smo protiv koga igramo, Bojana nam je sve taktički pripremila, ali nismo ispoštovale plan. Zato je ovolika razlika. U 1. poluvremenu smo bile u utakmici, iako je Lejno bila fenomenalna na golu, a u drugom smo imale pad. Nismo se borile u odbrani, napravile smo dosta glupih grešaka, a to ne se smije protiv najboljeg tima u Evropi. Ne odustajemo, ima još jedna utakmica, želimo da pokažemo koliko možemo i znamo“, poručila je Grbićeva.