Kalkulacije pred duel sa Brazilom: Sve je u igri uoči posljednjeg meča

Ako "lavice" pobijede Brazil, osiguraće bar 3. mjesto u grupi C, a u osminu finala mogu i sa pozicije dva ukoliko Rusija u posljednjem meču dana (20.30 časova) porazi Dansku
0 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Ihf.info
Rukometašice Crne Gore, Foto: Ihf.info
Ažurirano: 08.12.2017. 09:55h

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igra sa Brazilom (17.45) meč odluke za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Ako "lavice" pobijede Brazil, osiguraće bar 3. mjesto u grupi C, a u osminu finala mogu i sa pozicije dva ukoliko Rusija u posljednjem meču dana (20.30 časova) porazi Dansku.

Doduše, broj dva svi žele da izbjegnu, jer u eventualnom četvrtfinalu vodi na svjetskog i evropskog prvaka Norvešku.

U slučaju remija, „lavice” bi bile četvrte, a možda i treće ako Japan ne savlada Tunis. Ukoliko bi Afrikanke u duelu koji počinje u podne porazile Azijatkinje, Crna Gora bi smjela da dozvoli sebi poraz od Brazila.

Ako se, pak, prvi meč posljednjeg kola grupe C završi remijem, a Jovanka Radičević i drugarice izgube od Brazila, onda bi morale da strepe do 22 časa, kada se završava meč Rusija - Danska.

U tom scenariju bi im odgovarao samo poraz Dankinja, jer bi onda u krugu tri ekipe sa četiri boda najgori međusobni skor imao Japan, jer je izgubio 14 razlike (32:18) od Danske, koja bi imala najbolju gol-razliku (plus sedam) i bila treća u grupi C, a Crna Gora četvrta sa plus šest.

Ko će, pak, biti rival u osmini finala (ako se dođe do nje) sad nije nimalo lako naslutiti.

U grupi D vodi Njemačka sa sedam, a igra sa Holandijom koja ima pet. Sastaju se i Srbija - Južna Koreja, koje dijele 2. mjesto sa šest bodova.

Bonus video: