Na oproštaju žele da poprave utisak

Rukometašice Budućnosti danas gostuju Đeru (18 sati) nakon poraza od 11 razlike u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona

6286 pregleda 2 komentar(a)
Bojana Popović sa stručnim štabom, Foto: ŽRK Budućnost/Dejan Starčević
Bojana Popović sa stručnim štabom, Foto: ŽRK Budućnost/Dejan Starčević

Rukometašice Budućnosti se danas opraštaju sa evropske scene. U sportu su, naravno, čuda uvijek moguća, treba se boriti dok god postoji i teoretska šansa, ali bi bilo u domenu naučne fantastike da podgoričke rukometašice protiv super-jakog Đera, trostrukog uzastopnog prvaka Evrope, nadoknade poraz od 11 golova razlike (30:19) iz Podgorice prošle subote.

Zbog toga izabranice Bojane Popović putuju u Mađarsku sa drugačijom misijom - da odigraju hrabro i jako, da pokažu ono što nisu pokazale u prvom meču i dostojno se oproste od Evrope.

- Nismo bili na našem nivou u prvoj utakmici, Đer je odigrao vrhunski i pokazao da je sjajan tim, ali mogli smo drugačije da uradimo neke stvari i da više poštujemo loptu. Moramo da vodimo računa o svim sitnicama. Želimo da pružimo bolju partiju u Đeru, da odigramo hrabro i jako, pa ćemo vidjeti za koliko će to biti dovoljno. Sigurna sam da će djevojke u posljednjem meču u Ligi šampiona ove sezone pružiti maksimum, kako bi na najbolji način završile ovu sezonu - rekla je Bojana Popović.

Lijevo krilo Majda Mehmedović, koja je zbog povrede tetive propustila prvi meč, odradila je kompletan trening sa ostatkom tima i biće u sastavu, baš kao i pivot Tatjana Brnović, koja je prošle subote nakon duže vremena odsustva zbog povrede bila u protokolu, ali nije ulazila u igru. S druge strane, nedostajaće Itana Grbić, jedini pravi srednji bek u ekipi, zbog upale grla.

Budućnost se, dakle, oprašta od Lige šampiona, a Popovićeva ističe da je zahvalna djevojkama na svemu što su pružile od januara dale sve da budu kao porodica.

- Došli smo u situaciju da igramo dva meča protiv Đera i to je velika stvar za mlade igračice koje imamo u sastavu - istakla je Popovićeva.

Bonus video: