Preminuo Vuk Roganović, njegova djela u rukometu u Podgorici će živjeti zauvijek

Bio je prvak Jugoslavije sa ŽRK Budućnost i šampion Crne Gore sa MRK Budućnost 2010. godine

8068 pregleda 2 komentar(a)
Roganović na klupi rukometaša Budućnosti u oktobru 2009. godine, Foto: Savo Prelević
Roganović na klupi rukometaša Budućnosti u oktobru 2009. godine, Foto: Savo Prelević

U 77. godini, poslije duge i teške bolesti, preminuo je jedan od simbola ex-YU rukometa, Vuk Roganović.

Karijeru je počeo davne 1960. godine, kao igrač u zemunskoj Mladosti, zatim bio u Dinamu iz Pančeva, švedskom Geteborgu, Crvenki i u Belgiji, gdje je i završio igračku, a počeo bogatu trenersku karijeru.

U Belgiji je proveo 10 godina kao trener nekoliko klubova, a potom se vratio u SFRJ i predvodio brojne klubove. Veliki trag, između ostalih gradova, ostavio je i u Podgorici.

Čovjek koji je 1984. godine sa beogradskim Radničkim bio prvak Evrope je bio i šampion Jugoslavije sa ŽRK Budućnost, a u posljednjoj sezoni pred raspad SFRJ je vodio rukometaše Budućnosti u Prvoj ligi.

U Crnu Goru se, na poziv Rada Đurđića, vratio 2009. godine i osvojio titulu prvaka Crne Gore kao trener Budućnosti, sa ekipom za koju su tada igrali Žarko i Igor Marković, Nemanja Grbović, Marko Lasica, Žarko Pejović, Igor Bakić, Viktor Kovaljenko, Mladen Ivanović, Ivan Rajićević, Dragoslav Stojiljković...

Bio je i selektor rukometašica SR Jugoslavije, a u trenerskoj karijeri koja je trajala 44 godine predvodio je 26 klubova i osvojio 24 trofeja.

Bonus video: