Kapisoda: Bojana je bila ključna karika za plasman u Tokio

Crna Gora protiv Bjelorusije u baražu za SP

6589 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Nakon izborene olimpijske vize, pa neočekivanog rastanka sa Kimom Rasmusenom, crnogorske rukometašice imaju nove obaveze.

Čekaju ih dva meča u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo, protiv selekcije Bjelorusije. Prvi meč je u petak u Podgorici, drugi 20. aprila u gostima.

Prvi put će ih u ulozi selektorke voditi Bojana Popović, a njena prva saradnica biće Maja Savić, još jedna naša legendarna rukometašica.

"Biće ovo prva akcija selekcije sa Bojanom Popović, kojoj je Upravni odbor, na čelu sa mnom, dao povjerenje smatrajući je ključnom karikom u našem nedavnom uspjehu. UO odlučio se za domaće trenere i na klupi muške i ženske reprezentacije imamo naše proslavljene reprezentativce i stručnjake. Nadam se dugogodišnja rješenja za naše selektorske pozicije", kazao je predsjednik RSCG Petar Kapisoda.

"Osjećam veliku čast i zadovoljstvo. Nakon kratkog perioda od plasmana na Igre dolaze utakmice baraža. Očekuje nas dvomeč protiv reprezentacije koja nije bezazlena, naročito poslije svih stvari koje su se dešavale - mislim na kvalifikacije, zatim Ligu šampiona, u kojoj je došlo do pražnjenja. Zato će naš glavni cilj do početka meča biti da zadržimo dobru energiju i podignemo je na viši nivo. Za oba meča je važan pristup, a vjerujem da ćemo kroz ove dvije utakmice da počnemo i da gradimo ono što nam je potrebno za naredni period i za OI", rekla je Bojana Popović.

"Dugujem veliku zahvalnost Bojani koja me predložila za mjesto prvog saradnika i Savezu koji je prihvatio. Ukazano mi je veliko povjerenje - trudiću se da ga opravdam", kazala je Maja Savić.

“Lavice” su jače nego na kvalifikacionom olimpijskom turniru, za Jelenu Despotović i Tatjanu Brnović, bilo bi veliko iznenađenje da u predstojećem dvomeču ne izbore plasman na 15. uzastopno veliko takmičenje.

"Sigurna sam da će sve djevojke željeti da pruže najbolje što imaju i da u dobroj energiji dočekamo ljeto i pripreme za OI. Ali fokus je na ove dvije utakmice. Bjelorusija je daleko od našeg nivoa, ali danas svi igraju rukomet i nikoga ne smijemo potcijeniti", naglasila je Bojana Popović.

Bonus video: