Protiv Bjelorusije uigravanje za Tokio

Jelena Despotović i Tatjana Brnović upozoravaju da rival u baražu za Svjetsko prvenstvo ne smije da se potcijeni

1446 pregleda 1 komentar(a)
Jelena Despotović na EP u Danskoj, Foto: Beta/AP
Jelena Despotović na EP u Danskoj, Foto: Beta/AP

Olimpijske igre u Tokiju biće 14. uzastopno veliko takmičenje za rukometašice Crne Gore, čiji je niz učešća počeo na Evropskom prvenstvu u Danskoj 2010. godine. I trebalo bi da se dogodi senzacija nad senzacijama da ne dođu i do 15. velikog takmičenja, jer će im protivnice u baražu za Svjetsko prvenstvo biti Bjeloruskinje.

O razlici u klasi tih selekcija dovoljno govore imena igračica sa kojima raspolažu dva stručna štaba, ali i činjenica da tim iz ex-SSSR republike nije igrao na velikim takmičenjima od EHF Eura 2008. u Makedoniji.

Bojana Popović će na debiju na klupi imati jači tim nego onaj koji je prije 20-ak dana izborio plasman u Tokio - poslije preležanog koronavirusa vraća se Jelena Despotović, a nakon petomjesečne pauze zbog operacije ramena na terenu je opet Tatjana Brnović.

- Bila sam podrška timu pored TV-a, a djevojke su odradile sjajan posao u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Predstavile su Crnu Goru na najbolji način, nadam se da ćemo to uraditi i u Tokiju - istakla je Despotovićeva.

Djevojka koja na ljeto prelazi u Đer ne potcjenjuje Bjeloruskinje.

- Dobra reprezentacija, a za nas je svaki meč važan. Ozbiljno ćemo ih shvatiti i pripremati tako, a nadam se da ćemo oba meča odraditi na pravi način i da ćemo početi i završiti sa dobrim osjećajem - poručila je jedna od najboljih igračica Crne Gore.

U odsustvu Brnovićeve, koja se operisala 9. novembra prošle godine, na svoj 22. rođendan, na poziciji pivotkinje su zablistale Ema Ramusović i Nikolina Vukčević. Njenim povratkom, Crna Gora će imati možda i najbolji trio na crti na svijetu.

- Presrećna sam što sam sa reprezentacijom i zbog plasmana na Olimpijske igre. Nadam se da ćemo pomoći ekipi, a cilj nam je, svakako, da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo - naglasila je igračica Budućnosti.

Rival u baražu se ne shvata olako, iako je jasno na čijoj strani je razlika u kvalitetu.

- Danas svi igraju rukomet, niko se ne smije potcijeniti, a najmanje Bjelorusija. U pitanju je ozbiljna ekipa, koja igra kolektivno, a mora da se obrati pažnja na individualni kvalitet. Spremamo se, analiziramo i spremne ćemo dočekati baraž. Ovo je uigravanje za Tokio, nije nam mnogo vremena ostalo, tako da je svaka utakmica zlata vrijedna - rekla je Brnovićeva.

Prvi meč se igra sjutra u 18 časova u „Bemax areni”, a revanš je u utorak u Minsku.

Bonus video: