SELEKTORKA CRNE GORE SAMOUVJERENA I REALNA PRED REVANŠ BARAŽA SA BJELORUSIJOM

Bojana Popović: Igraćemo na Svjetskom prvenstvu, bez ikakve sumnje

„Lavice” dobile prvi meč u „Bemax areni” 29:23 i bilo bi iznenađenje da ne trijumfuju i u Minsku

12051 pregleda 66 reakcija 7 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Prije tri dana, rukometašice Crne Gore su se neočekivano dugo mučile sa Bjelorusijom, koja je početkom 2. poluvremena u „Bemax areni“ izjednačila na 15:15.

Tek tada su „lavice“ zaigrale kako znaju u odbrani, povele 27:19, a na kraju slavile 29:23 i praktično završile posao pred sjutrašnji revanš u Minsku (17 časova po našem vremenu).

Bojana Popović je ubijeđena da će njen tim izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji, a vjeruje i da će pobijediti.

- Utisak poslije prve utakmice nije bio gorak, jer šest razlike je dobar rezultat, ali znamo da možemo mnogo bolje. Spremale smo se da budemo na većem nivou, da sve budu u boljem fokusu. Ne bi uopšte trebalo da razmišljamo o razlici, već da krenemo u novi meč i od samog starta pokažemo šta znamo i možemo. Sada kada su djevojke osjetile rivala na prvoj utakmici, imaće drugačiji pristup, jer znaju da Bjelorusija igra dobar rukomet - poručila je šesta selektorka Crne Gore.

„Lavice“ su odigrale odličnih 20 minuta i napravile seriju 12:4. Sada je cilj da period dobre igre bude duži.

- Samo smo poštovale zadatke i nismo radile dodatne poteze, kao u 1. poluvremenu, kada su djevojke htjele da hvataju „živu“ loptu. Nisu bile strpljive da do kraja odradimo odbranu, da čekaju da lopta sama dođe. Tih 20 minuta je putokaz za ovu utakmicu, držaćemo se toga i na kraju će sve da bude kako bi trebalo.

Meč u „Čižovka areni“, u kojoj se 2014. igralo Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu igraće se pred navijačima.

- I sa ekipom Budućnosti protiv CSKA u Moskvi smo igrale pred publikom - podsjeća Popovićeva. - Vraćamo se polako nekim starim momentima. Navijači su dodatni motiv, koji je falio iskusnijim igračicama i može samo da im da dodatnu energiju kada je neko protiv njih.

Ukoliko sačuva prednost ili trijumfuje u glavnog gradu Bjelorusije, Crna Gora bi izborila plasman na 15. veliko takmičenje, a 16. će igrati kao koorganizator Evropskog prvenstva sa Slovenijom i Sjevernom Makedonijom u novembru 2022. godine.

- Još jedno veliko takmičenje, na kojem bi Crna Gora trebalo da bude. Bez ikakve sumnje znam da će to tako da bude, vidjećemo samo na koji način i kakvim rezultatom će to da se završi. Vjerujem u ono što radim, kao i u ove djevojke, i ne sumnjam da ćemo Crna Gora biti i na 15. uzastopnom velikom takmičenju - zaključila je Bojana Popović.

Preporučujemo za Vas