Johanson nakon šokantog poraza: Situacija je teška, ali sve je u našim rukama

"Sve je u našim rukama, ali je situacija teška. Moramo da dobijemo obje utakmice do kraja, ne možemo da se oslonimo na bilo koga drugog. Sada će se vidjeti karakter igračica. Pritisak je veliki, ali mislim da ćemo biti spremni", kazao je Šveđanin
1 komentar(a)
Per Johanson, Foto: Ihf.info
Per Johanson, Foto: Ihf.info
Ažurirano: 05.12.2017. 15:39h

Selektor Crne Gore Per Johanson je istakao da je Japan napravio veliki korak naprijed posljednjih godina, ali i priznao da je njegov tim kriv za poraz u trećem kolu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj.

"Nismo potcijenili rivala, a na velikom odmoru nisam bio zadovoljan, iako smo imali tri gola prednosti. Vjerovao sam da ćemo popraviti neke stvari, ali je Japan bio mnogo bolji od nas u drugom poluvremenu. Mislim da su nam sudije na kraju meča oduzele šansu da dođemo do boda, ali to je sada gotovo", rekao je 47-godišnji Šveđanin.

Selektor Crne Gore je svjestan da njegov tim mora da savlada i Tunis i Brazil da mu ne bi izmakla osmina finala.

"Sve je u našim rukama, ali je situacija teška. Moramo da dobijemo obje utakmice do kraja, ne možemo da se oslonimo na bilo koga drugog. Sada će se vidjeti karakter igračica. Pritisak je veliki, ali mislim da ćemo biti spremni", kazao je Šveđanin.

Jelena Despotović smatra da je njenom timu presudila premeka igra u odbrani.

"Znale smo da Japan igra drugačiji sistem od onog na koji smo navikle u Evropi. Pripremale smo se za to, ali nismo igrale dobro u odbrani, što je odlučilo meč. Pred nama su još dvije važne utakmice. Ništa nije gotovo, pokušaćemo da ispravimo greške i odigramo najbolje što možemo", kazala je Despotović.

Bonus video: