Četiri "lavice" idu u Tursku: Radičević, Raičević, Mehmedović i Rajčić u istom klubu

Budućnost naredne sezone sa mladim timom

19583 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Turski Kastamonu je danas zagolicao maštu svojih navijača objavom na Instagramu sa četiri okačena dresa i porukom: „Namjestite časovnike od 17.30 do 18”.

U tom terminu predstavljene su dvije rukometašice i njihovi brojevi 4 i 77, koji su za sve ljubitelje crnogorskog rukometa više nego jasna asocijacija na najbolji tandem krila na svijetu, Jovanka Radičević - Majda Mehmedović.

Turski klub još nije objavio imena preostale dvije igračice, ali to nije tajna, jer će se saigračicama iz reprezentacije Crne Gore i Budućnosti pridružiti Milena Raičević i Marina Rajčić.

Radičevićevoj će ovo biti četvrti klub u inostranstvu. Iz Budućnosti je otišla 2011. i bila u Đeru dvije godine, sa kojim je 2013. osvojila Ligu šampiona. Potom je pet sezona provela u Vardaru, jednu u ĆSM Bukureštu, da bi se 2019. vratila u Budućnost.

Djevojka koja je po četiri puta proglašavana za najbolje desno krilo na velikim takmičenjima i u Ligi šampiona oprostila se od matičnog kluba.

„Mediji su već pisali o ovome, pa je došlo vrijeme da vam i zvanično predstavim moj novi klub, Kastamonu, čije ću boje braniti od ljeta. Želim da se zahvalim svom matičnom klubu Budućnosti, upravi i navijačima na podršci. Posebno bih se zahvalila mojim saigračicama, bilo je lijepih i teških trenutaka, ali sa vama je sve bilo lakše! Vi ste moja druga familija! Budućnost ostaje moj klub i uvijek će imati posebno mjesto u mom srcu. Moja zemlja, moj grad! Nadam se da ću se ponovo vratiti na mjesto kojem pripadam”, napisala je 34-godišnja reprezentativka Crne Gore na Instagramu.

Na istoj društvenoj mreži se oglasila i Mehmedovićeva.

„Sljedeće sezone ću nositi dres Kastamonua. Željela bih još jednom da se zahvalim Budućnosti i svim svojim saigračicama, upravi i navijačima na ogromnoj ljubavi i podršci na terenu i van njega. Budućnost je naša kuća, naš dom, ali je sad došlo vrijeme za novo poglavlje”.

Raičevićeva i Rajčićeva su preskočile ovu sezonu, jer su postale majke. Obje će uskoro početi da treniraju, kako bi pokušale da se spreme za Olimpijske igre u Tokiju. Biće potpuno spremne za novu sezonu, a sada je ostalo samo da se vidi u kojem će takmičenju igrati za Kastamonu - u Evropskoj ligi ili Ligi šampiona, za koju će turski klub tražiti specijalnu pozivnicu.

I Raičevićeva se večeras oprostila od kluba čija je kapitenka.

„Nakon toliko godina moje najljepše priče, došlo je vrijeme za rastanak. Mislila sam da se nikad neće desiti, ali život je nepredvidiv i o njemu ne mozemo unaprijed odlucivati. Sa 10 godina sam napravila prve rukometne korake, rasla kao igračica kroz sve generacije Budućnosti. Doživjela sam najveće uspjehe ovog kluba i sa njim osvojila sve što može da sanja jedan igrač. Ponosna što sam bila kapiten, a najljepši dio i onaj kojim se najviše ponosim je što sam postala dio igračica koje su legende kluba. Idem, ali vjerujem da ću se vratiti. Jedno je sigurno - Budućnost je u mom srcu uvijek bila jedina, tako će i ostati gdje god otišla. I naravno, moja najljepša Podgorica”, napisala je 31-godišnja Podgoričanka.

Prije četiri „lavice”, iz Budućnosti su otišle Ema Ramusović (ĆSM Bukurešt), Alison Pino, Barbara Arenhart i Andrea Lekić (sve tri u Krim), odlazi i mlada Anastasija Marsenić (Molde), a sa pozajmice iz Dunaujvaroša se vraća Anastasija Babović.

Bonus video: