Dragan Adžić ostvario prvi uspjeh sa Slovenijom, u oktobru protiv Crne Gore

Adžić će, tako, prvi put u karijeri voditi drugu reprezentaciju na velikom takmičenju, nakon što je sa Crnom Gorom osvojio olimpijsko srebro i evropsko zlato 2012. godine

5426 pregleda 5 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIĆ
Foto: BORIS PEJOVIĆ

Trofejni crnogorski rukometni trener Dragan Adžić ostvario je prvi uspjeh na klupi selekcije Slovenije - plasirao se na Svjetsko prvenstvo, koje se krajem godine igra u Španiji.

Slovenija je sinoć u gostima igrala neriješeno sa Islandom 21:21, ali je prvi meč na svom terenu dobila ubjedljivo 24:14.

Adžić će, tako, prvi put u karijeri voditi drugu reprezentaciju na velikom takmičenju, nakon što je sa Crnom Gorom osvojio olimpijsko srebro i evropsko zlato 2012. godine.

"Za cijeli tim je ovaj meč bio sjajno iskustvo koje se može uporediti sa godinom zajedničkog rada. Vjerujem da će se plod ovoga pokazati već na Svjetskom prvenstvu u Španiji. U junu nas čeka novo okupljanje, tada želim da imam sve devojke na koje računamo, bez obzira na njihovo stanje", kazao je Adžić.

U oktobru će Slovenija igrati na EHF Euro kupu, sa Crnom Gorom, Sjevernom Makedonijom i Norveškom, selekcijama koje ne igraju kvalifikacije za prvenstvo Evrope

"Ti će mečevi mnogo da nam znače, a do decembra želimo da stvorimo kompaktan tim koji će biti konkurentan najvećim ekipama“, rekao je Adžić.

Bonus video: