Roganović sa 18 igrača za završne utakmice

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore okupiće se sjutra u Podgorici i početi pripreme za mečeve protiv Kosova, Švedske i Rumunije

5610 pregleda 4 komentar(a)
Roganović sjutra organizuje jedini trening u Podgorici, Foto: Filip Roganović
Roganović sjutra organizuje jedini trening u Podgorici, Foto: Filip Roganović

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore okupiće se sjutra u Podgorici i početi pripreme za mečeve protiv Kosova, Švedske i Rumunije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj.

Selektor Zoran Roganović ranije je objavio spisak od 18 igrača na koje računa za te duele.

U odnosu na posljednji meč u kvalifikacijama protiv Švedske, u Lundu prošlog mjeseca, u tim se vraćaju bekovi Vladan Lipovina i Stefan Čavor.

Akciju će zbog povrede propustili krilo Miloš Vujović i bek Al Rajana, Stevan Vujović zbog mjera protiv koronavirusa koje su na snazi u Kataru.

Na spisku su golmani Nebojša Simić i Mile Mijušković.

Krila: Filip Vujović, Aleksandar Bakić, Marko Lasica i Mirko Radović.

Pivoti: Nebojša Simović, Nemanja Grbović i Vuk Lazović.

Bekovi: Vasko Ševaljević, Aleksandar Glendža, Miloš Božović, Božo Anđelić, Stefan Čavor, Vladan Lipovina, Branko Vujović, Risto Vujačić i Radojica Čepić. Reprezentacija će, u ponedjeljak odraditi trening, a već u utorak putuje za Prištinu, gdje će dan kasnije igrati protiv Kosova. Aktuelni vicešampion svijeta - Švedska stiže u Podgoricu 30. aprila, dok je u posljednjem meču kvalifikacija, 2. maja protivnik selekcija Rumunije. Švedska ima maksimalan učinak i šest bodova iz tri meča, Rumunija i Kosovo osvojili su po tri (četiri meča), dok je crnogorska reprezentacija na dva osvojena boda iz tri duela.

Crnogoprski rukometaši prvi trening odradiće u 19 sati u dvorani Verde.

Bonus video: