Gojko Vučinić je svoju dobrotu prenosio na druge

Vučinić je preminuo 14. aprila u Eibaru, poslije kraće i teže bolesti

4882 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Filip Filipović
Foto: Filip Filipović

Gojko Vučinić bio je tihi i umjereni čovjek, ugledni Crnogorac, od koga je moglo da se nauči mnogo i koji je svu dobrotu i znanje znao da prenese svima koji su bili u njegovom okruženju, kazao je predsjednik Rukometnog saveza, Petar Kapisoda.

On je, povodom smrti trenera golmana muške i ženske rukometne reprezentacije Gojka Vučinića, kazao da se oprašta od velikog igrača, sjajnog trenera i pedagoga, iznad svega od velikog čovjeka.

Vučinić je preminuo 14. aprila u Eibaru, poslije kraće i teže bolesti.

Sahranjen je na Cetinju 24. aprila.

Kapisoda je kazao da je Vučinić za njega bio slika i prilika stasitog Crnogorca, očinska figura i uzor svakom mladom igraču.

"U igračkoj karijeri ostvario je brojne rezultate, njegovo ime sa posebnim poštovanjem izgovaralo se od Cetinja do Baskije. Svoje porijeklo uvijek je s ponosom isticao. Slavu svog Cetinja i Crne Gore pronio je na način koji može da služi kao primjer. Na način koji može da bude na ponos porodici Vučinić i svima koji su mu za života, bili najveća podrška", rekao je Kapisoda.

Prema njegovim riječima, Vučinić je bio profesionalac koji je uz veliko znanje, pokazivao izuzetnu posvećenost.

"Pedagog koji je znao da posavjetuje i kolege iz stručnog štaba, i igračice i igrače državnog tima. A iznad svega bio je prijatelj i brat – hermano kako smo mi voljeli da ga zovemo", rekao je Kapisoda.

U prisustvu članove porodice Vučinić, igrača i članova stručnog reprezentacije, brojnih prijatelja, od proslavljenog crnogorskog golmana i stručnjaka, oprostili su se i predsjednik njegovog matičnog kluba Lovćen Vido Đakonović i kapiten nacionalnog tima Vasko Ševaljević.

Vučinić je rođen 29. septembra 1970. godine na Cetinju.

Već tokom školskih dana istakao se u čuvenoj rukometnoj školi Lovćen, da bi u tom klubu započeo i profesionalnu karijeru.

Osim Lovćena, bio je čuvar mreže klubova iz Srbije, Slovenije i Španije.

Bio je član kadetske reprezentacije SFRJ, kao i državnog tima Crne Gore nakon obnove nezavisnosti.

Bio je član stručnog štaba - trener golmana muške i ženske reprezentacije Crne Gore.

Bonus video: