KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Roganović: Vrhunski rukomet Šveđana, mirna glava vodi na EP

"Čim smo počeli sa rotacijom koja je bila neophodna, jer već za dva dana igramo važan meč, nismo mogli da pariramo. To je ekipa koja kažnjava svaku grešku...", rekao je Roganović

20857 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Filip Filipović
Foto: Filip Filipović

Muška rukometna reprezentacija je poražena od Švedske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo - bilo je 34:22, pa tim Zorana Roganovića u nedjelju igra ključni meč za plasman.

Rival je Rumunija (18 sati u Podgorici).

"Vidjeli smo što je vrhunski rukomet. Švedska igra tako lepršavo, ali smo joj dobro parirali u prvih 20 minuta. Držali smo se do 10:10, ali nismo napravili željeni efekat sa našom odbranom 3-2-1 za koju smo vjerovali da će nam donijeti neki dodatni gol. Čim smo počeli sa rotacijom koja je bila neophodna, jer već za dva dana igramo važan meč, nismo mogli da pariramo. To je ekipa koja kažnjava svaku grešku...", rekao je Roganović i dodao:

"Nismo bili strpljivi, oni su to kažnjavali. Od prvih 10 golova protivnik je pet postigao iz kontri. To nas je poremetilo, malo i odbrana, ali napad nije bio sa potrebnim strpljenjem i koncentracijom".

Sada je na redu Rumunija, bod vodi na Evropsko prvenstvo.

"Kao što smo zaboravili pobjedu protiv Kosova, sada moramo da se okrenemo Rumuniji. Ovo je slično grupnoj fazi Evropskog prvenstva, u kojoj uvijek imate protivnika koji je nevjerovatan i ide na visok plasman. Rekao sam i momcima da je i danas bilo dobrih stvari, a u nedjelju je najvažnije da budemo mirne glave i spremni da pružimo jako dobar otpor, mnogo bolji nego danas. Želimo da završimo posao onako kako se od nas očekuje. I prije ove završne sedmice smo pričali da su Kosovo i Rumunija odlučujući dueli za nas, iako smo pokušali da iznenadimo Švedsku".

Miloš Božović je okrenut Rumuniji:

"Moramo da zaboravimo što prije ovu utakmicu i okrenemo se meču odluke protiv Rumunije. Svjesni smo bili i prije početka kvalifikacija da će scenario vjerovatno biti takav da će odlučujući biti posljednji duel protiv Rumunije. Veoma je teško igrati protiv Švedske, Danske ili ekipa koje su na tom nivou, bez pune "Morače" i podrške navijača koji nas uvijek nose. Okrećemo se nedjelji i želimo dva boda koja nas vode na Evropsko prvenstvo", istakao je Božović.

Povezani članci

30. April 2021.

Šveđani prebrzi za "lavove", sa Rumunima za EP