Branko Vujović: Zastrašio nas je poraz od Švedske, ali smo pokazali da možemo svakog da dobijemo

„Bili smo zabrinuti, ali smo još jednom pokazali da kad igramo na našem terenu možemo da pobijedimo svakoga i odigrati jako dobro i hrabro”, rekao je bek poljskog Kjelcea

8982 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Bert Berišaj/RSCG
Foto: Bert Berišaj/RSCG

Godinama su se Stefan Čavor i Vladan Lipovina smjenjivali na poziciji desnog beka, a nekoliko godina mlađi Branko Vujović je strpljivo čekao šansu i u Kjelceu učio zanat kod jednog od najboljih rukiometaša svih vremena i fenomenalnog trenera, Talanta Dujšebajeva.

A onda je došlo i njegovih pet minuta - 23-godišnji Nikšićanin je oduševio na gostovanju u Švedskoj, kad ljevoruki Budvanin i Cetinjanin nisu mogli da dođu, a onda je i u tri posljednja meča u kvalifikacijama bio prvi izbor Zorana Roganovića.

Opravdao je tu ulogu odličnom igrom i u odbrani i u napadu, pa je svakako jedan od najzaslužnijih za odlazak u Mađarsku i Slovačku.

„Lavovi” su u petak izgubili od Švedske (34:22), ali su se oporavili i u ključnom meču savladali Rumuniju 23:19.

„Iako smo poslije utakmice sa Švedskom pričali kao da smo svi očekivali da ćemo sa Rumunijom igrati odlučujući meč, onaj poraz je svakog malo zastrašio. Bili smo zabrinuti, ali smo još jednom pokazali da kad igramo na našem terenu možemo da pobijedimo svakoga i odigrati jako dobro i hrabro”, rekao je Vujović.

Bek poljskog giganta je poručio da bi svi prije kvalifikacija potpisali da se osvoji 2. mjesto u grupi.

„Naravno da je bilo uspona i padova, situacija sa virusom je otežala nama, ali i drugim ekipama. Najbitnije je da smo se plasirali na EP. Mislim da je prava odluka selektora da cijelo vrijeme u ekipi bude spoj iskustva i mladosti, da mladi igrači mogu da uče od starijih šta znači šta znači reprezentacija, koliko je bitno i prestižno da se igra za nju. Takođe, potrebna nam je i svježa krv”, naglasio je Vujović.

Bonus video: